Robert Kiyosaki: Kies Bitcoin, goud en zilver boven ETF’s

Robert Kiyosaki, de schrijver van het bekende boek Rijke Pa, Arme Pa, adviseert beleggers om te investeren in Bitcoin, goud en zilver in plaats van een gevarieerde portefeuille van aandelen. Volgens de beleggingsdeskundige is het erg riskant om in exchange-traded funds (ETF’s) te investeren, vooral tijdens onzekere tijden.

Jarenlang heb ik gezegd dat “geld sparen en investeren in een goed gediversifieerde portefeuille van aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s” riskant advies is. Vandaag de dag is dit zeer riskant advies. Ik geloof nog steeds dat goud, zilver en Bitcoin de beste keuzes zijn voor instabiele tijden, ook al zullen de prijzen schommelen. Wees voorzichtig. — Robert Kiyosaki (@theRealKiyosaki) 17 februari 2023

Economische Neergang

Dit advies van Kiyosaki volgt op zijn eerdere voorspelling van een economische neergang. Volgens de bekende auteur zullen mensen het vertrouwen in de Amerikaanse dollar massaal verliezen, doordat de Federal Reserve miljarden dollars blijft bijdrukken. Hierdoor verwacht de investeerder dat mensen hun toevlucht zullen nemen tot goud, zilver en Bitcoin.

Er komt een enorme crash aan. Een depressie is mogelijk. De Fed wordt gedwongen om biljoenen aan nepgeld bij te drukken. Tegen 2025 zal goud op $5.000 staan, zilver op $500 en Bitcoin op $500.000. Waarom? Omdat het vertrouwen in de Amerikaanse dollar, nepgeld, vernietigd zal worden. Goud en zilver zijn echt geld. Bitcoin is het geld van het volk. Wees voorzichtig. — Robert Kiyosaki (@theRealKiyosaki) 13 februari 2023

Als gevolg van deze verschuiving verwacht Kiyosaki dat de prijs van Bitcoin in 2025 zal stijgen naar $500.000. Overigens is Kiyosaki niet de enige gerespecteerde belegger die een economische crash voorziet. Ook Michael Burry, bekend van The Big Short, die in 2007 de huizencrash voorspelde, verwacht momenteel een ineenstorting op de markt vergelijkbaar met de dotcom-bubbel.

Onzekere Tijden

Het huidige macro-economische plaatje is momenteel uiterst complex. Enerzijds verhoogt de Amerikaanse centrale bank de rente om de inflatie te beteugelen. Het is mogelijk dat we na de huidige rente van 4,50 tot 4,75 procent nog twee verhogingen van 0,25 procent kunnen verwachten. De sterke Amerikaanse arbeidsmarkt dwingt de Federal Reserve mogelijk om de rente nog meer te verhogen dan ze eigenlijk willen.

Een hogere rente zorgt ervoor dat bedrijven minder investeren en individuen minder lenen, wat de druk op de inflatie vermindert. Uiteindelijk kan de werkloosheid wat stijgen om de druk van de inflatie echt weg te nemen.

Aan de andere kant heeft het Amerikaanse Congres in december 2022 ingestemd met een steunpakket van 1,7 biljoen dollar. Bovendien zijn er momenteel onderhandelingen gaande om het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid te verhogen. Beide maatregelen hebben, in tegenstelling tot de renteverhogingen, een negatieve invloed op de waarde van de dollar.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.