Samsung introduceert Bitcoin Futures ETF in Hong Kong

Op 13 januari zal Samsung Asset Management Hong Kong (SAMHK), een dochteronderneming van Samsung’s investeringsafdeling genaamd Samsung Asset Management, de Samsung Bitcoin Futures Active ETF lanceren op de aandelenmarkt van Hong Kong.

Deze nieuwe ontwikkeling komt op een moment van grote interesse in Bitcoin van zowel overheidsinstanties als institutionele investeerders in de regio.

Hoe werkt de Samsung Bitcoin futures ETF?

De ETF volgt de actuele prijs van Bitcoin door te investeren in Bitcoin-futures die vermeld zijn op de Chicago Mercantile Exchange (CME). De Samsung ETF zal voornamelijk investeren in de CME Bitcoin Futures, met enkele posities in de CME Micro-Bitcoin Futures.

Op dit moment is Hong Kong de enige Aziatische markt waar Bitcoin futures ETF’s verhandeld kunnen worden. De Samsung Bitcoin Futures ETF voegt zich bij de reeds bestaande Hong Kong Crypto Futures ETF.

Park Seong-jin van Samsung Asset Management toonde zijn enthousiasme over de naderende lancering. Hij verklaarde:

Hong Kong is de enige markt in Azië waar Bitcoin futures ETF’s genoteerd zijn en verhandeld worden op de institutionele markt. Dit biedt een nieuwe optie voor investeerders die geïnteresseerd zijn in Bitcoin als een competitief product dat hun risicobeheer weerspiegelt.

Park Seong-jin

De sterke reputatie van Samsung kan veel beleggers naar de wereld van cryptovaluta trekken

De notering van deze ETF biedt zowel particuliere als institutionele investeerders een nieuwe manier om blootstelling aan Bitcoin te krijgen, wat mogelijk meer investeerders naar de wereld van cryptovaluta kan brengen. Zeker gezien de sterke reputatie en merkkracht van Samsung, kan de ETF aantrekkelijk zijn voor beleggers die willen investeren in Bitcoin zonder hun eigen BTC-tokens te bewaren.

De stap van Samsung komt op een moment dat de cryptomarkt eindelijk weer lijkt op te leven. De prijs van Bitcoin steeg vandaag weer boven de $18.000, wat wijst op een mogelijke toename van het positieve sentiment onder handelaren. Ook andere grote cryptomunten lieten de afgelopen week mooie winsten zien.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.