Samsung’s overeenkomst met Gemini Trust Co. zal Crypto-gebruik versnellen

De Zuid-Koreaanse smartphone gigant Samsung Electronics Co. gaat samenwerken met de Amerikaanse cryptocurrency exchange Gemini Trust Co. van de gebroeders Winklevoss. Gezamenlijk willen zij de Canadese en Amerikaanse klanten gaan voorzien van de mobiele applicatie van Gemini, in combinatie met de Blockchain wallet van Samsung. Als een poging om cryptocurrencies naar de massa te brengen.

Rechtstreeks Bitcoin kopen via Samsung

Gemini is de eerste crypto exchange die Canadese en Amerikaanse gebruikers van de blockchain wallet van Samsung accountsaldi in hun wallet applicatie laat bekijken. Klanten die willen handelen worden doorverwezen naar de moblie applicatie van Gemini, maar hoeven niet opnieuw in te loggen om te beginnen met kopen en verkopen. Ze zullen ook in staat zijn om hun Bitcoin en crypto over te dragen naar een beter beveiligde koude opslag account (ook wel cold storage genoemd), waardoor beleggers crypto offline kunnen bewaren, hierdoor wordt de toegang tot online hackers effectief geëlimineerd.

Beveiliging van het hoogste niveau is dan ook een belangrijk punt voor Gemini. Zo streeft Gemini ernaar om de privacy van gebruikers te beschermen en toch gevoelig te zijn voor de roots van cryptocurrency. Gemini en Samsung zijn derde partijen die voor jou uw Bitcoin bewaren. Je kunt ook voor kiezen om zelf je Bitcoin te bewaren in een hardware wallet van bijvoorbeeld Ledger of Trezor.

Het is een volledige integratie tussen de twee apps die zeer transparant en zeer eenvoudig te gebruiken zijn. Er zijn miljoenen Samsung gebruikers in de Verenigde Staten en Canada die hierdoor Bitcoin en andere cryptocurrencies kunnen aanschaffen en rechtstreeks op hun mobiele telefoon crypto kunnen opslaan, voegde Jeanine Hightower-Sellitto, bedrijfsleider van Gemini eraan toe.

Tyler Winklevoss, de CEO van Gemini, zei het volgende: “Crypto is niet alleen een technologie, het is een beweging, wij zijn trots dat we met Samsung samenwerken”. De Samsung blockchain wallet is een veilige crypto wallet waarmee gebruikers hun cryptovaluta zelf kunnen beheren op hun Samsung Galaxy smartphone, die de Samsung blockchain ondersteunt.

Gemini, dat werd opgericht door Tyler en Cameron Winklevoss van Facebook Inc., heeft sinds 2018 een onafhankelijke mobiele applicatie. In 2019 lanceerde Samsung zijn eigen blockchain wallet.

De app is ontworpen om het voor klanten gemakkelijk te maken om zogenaamde dapps te gebruiken zoals games die op blockchains draaien, die in wezen digitale grootboeken zijn voor het registreren van transacties. Mensen kunnen de digitale munten gebruiken om gamesessies of game-items zoals crypto kitties te kopen.

De telefoons van Samsung hadden volgens Counterpoint Research in het vierde kwartaal achttien procent van de wereldwijde smartphonemarkt in handen, vergelijkbaar met Apple Inc. De Samsung Blockchain Wallet en de Gemini Mobile-app zijn beschikbaar in de Samsung Galaxy Store voor deze apparaten: Galaxy S20-serie, Galaxy Z Flip, Galaxy Note 10-serie, Galaxy Fold, Galaxy S10-serie (exclusief Verizon).

 

Gemini Winklevoss brothers Crypto exchange platform

Gemini

Gemini is een Bitcoin en Ether exchange platform. Het werd in 2015 opgericht door de Winklevoss-tweeling. De naam zelf “Gemini” verwijst naar het sterrenbeeld en het sterrenbeeld met een tweeling. Slimme naam, toch?

De Winklevoss gebroeders werden in 2005 beroemd nadat ze Mark Zuckerberg van Facebook hadden aangeklaagd. Tyler en Cameron beweerden dat Zuckerberg hun idee voor het populaire sociale netwerk Facebook had gestolen. Ze ontvingen vijfenzestig miljoen dollar aan schadevergoeding.

In april 2013 investeerden ze elf miljoen dollar in Bitcoin. Op dat moment was één Bitcoin munt slechs 120 dollar waard. Vandaag de dag wordt hun investering gewaardeerd op ruim één miljard dollar.

De Gemini exchange is in New York gevestigd. Het is al snel uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde cryptocurrency exchange in de digitale valutaruimte. Het werd ook ‘s werelds eerste gelicentieerde Ether exchange in 2016.

De Gemini crypto exchange heeft momenteel 51 mensen in dienst en is momenteel de 39e grootste exchange ter wereld. Hoewel de handelsvolumes van Gemini Bitcoin en Gemini Ethereum hoog kunnen zijn, kan de exchange niet concurreren met platforms die veel verschillende cryptocurrencies aanbieden, zoals bijvoorbeeld Binance.

Gemini is een directe concurrent van onder meer Bitstamp, Coinbase, Binance en Kraken. Dit komt omdat het zowel crypto-to-fiat betalingen als een Bitcoin/Ether markt aanbiedt.

De Gemnin platform wordt ook vaak beschouwd als één van de veiligste beurzen die er zijn. Dit komt omdat het verschillende extra functies biedt om gebruikers te beschermen tegen hackers. 

Het Gemini crypto platform is beschikbaar in bijna alle Amerikaanse staten, evenals in Canada, Singapore, Hong Kong, Zuid-Korea, Puerto Rico en het Verenigd Koninkrijk.

 

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.