Scaramucci: ‘Bearmarkt achter ons, Bitcoin blijft positief stijgen’

Na een indrukwekkende start van Bitcoin in 2023, voelt Anthony Scaramucci van SkyBridge Capital zich zelfverzekerd genoeg om te verkondigen dat de periode van dalende koersen voorbij is. Scaramucci uit tevens zijn vertrouwen in de investeringen in cryptocurrency van zijn bedrijf, hoewel hij erkent dat er nog onzekerheden zijn.

Bitcoin blijft aan de top

Tijdens zijn interview met Yahoo Finance op 6 april benadrukt Scaramucci de prestaties van Bitcoin in vergelijking met andere investeringen. Hij merkt op dat als je Bitcoin vier jaar lang vasthoudt en dagelijks de waarde bekijkt, het beter heeft gepresteerd dan welke andere activaklasse dan ook.

Scaramucci herhaalt ook zijn optimistische voorspellingen voor de aanstaande halvering van Bitcoin. Deze wordt verwacht in april 2024 volgens de gegevens van NiceHash.

Historisch gezien volgt Bitcoin meestal een cyclus van vier jaar, waarbij een opwaartse prijsbeweging vaak begint na de halvering. Dit komt doordat de halvering het aanbod van nieuwe Bitcoins vermindert en daardoor de waarde kan vergroten.

Stijgende waarde van 70 procent

In 2023 heeft Bitcoin al een stijging van 70 procent laten zien. Op 1 januari opende Bitcoin het jaar met een koers van $16.521 en op dit moment staat de koers net onder de $28.000.

Dit plaatst Bitcoin in een veel gunstiger positie dan de Amerikaanse S&P 500 aandelenindex, die in dezelfde periode met ongeveer 7 procent is gestegen. De komende weken zullen bepalen of Bitcoin het positieve momentum kan behouden.

Vertrouwen in de toekomst

Anthony Scaramucci heeft duidelijk vertrouwen in de toekomst van Bitcoin, zoals blijkt uit zijn interview met Yahoo Finance. De focus moet nu liggen op de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Als deze verder verzwakt, bestaat de mogelijkheid dat een recessie volgt, wat waarschijnlijk niet gunstig zou zijn voor de Bitcoin-koers. Er staan dus spannende weken voor de boeg.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.