Sharks en Walvissen hebben sinds oktober 2021 in totaal 10 miljard dollar aan Bitcoin verkocht

Het sentiment rond Bitcoin is aanzienlijk veranderd sinds de recordhoogte in november 2021. Terwijl er destijds hoop was op een Bitcoin-prijs van $100.000, zou de markt nu tevreden zijn met $20.000. De recente dalingen lijken voornamelijk veroorzaakt te zijn door het gedrag van grote spelers in de markt, die sinds oktober 2021 meer dan 10 miljard dollar aan Bitcoin hebben verkocht.

10,75 miljard dollar

Sharks en Walvissen zijn individuen met 10 tot 10.000 Bitcoin in hun wallets. Dit zijn de echte grootmachten die de markt kunnen beïnvloeden. Het opvallende detail is dat ze twee weken voor de recordhoogte op 8 november 2021 begonnen zijn met het verkopen van Bitcoin. In totaal hebben deze entiteiten voor 10,75 miljard dollar aan Bitcoin van de hand gedaan.

Sinds twee weken voor de recordhoogte van Bitcoin in november 2021 hebben adressen met 10 tot 10.000 BTC gezamenlijk $10,75 miljard verkocht. Deze daling, samen met een afname van circulatie, heeft geleid tot een moeizaam einde van 2022. Lees ons jaarverslag voor meer informatie. [Link naar het artikel]

Sinds dat moment is de hoeveelheid Bitcoin in bezit van deze individuen aanzienlijk verminderd, maar ze blijven nog steeds dominant in de markt. Op dit moment hebben Sharks en Walvissen nog steeds 67% van alle Bitcoin in handen.

Op deze manier is het eigenlijk niet negatief als ze af en toe verkopen en de distributie meer gelijk wordt. Dit geeft kleinere Bitcoin-houders de kans om hun posities uit te breiden, wat uiteindelijk nodig is voor bredere adoptie. Het zou natuurlijk niet werken als één persoon alle Bitcoin bezit.

Langdurige houders blijven kalm

Ondanks de aanzienlijke daling van de koers in 2022, blijven langdurige Bitcoin-houders rustig zitten. De hoeveelheid Bitcoin op beurzen is inmiddels gedaald tot 6,71%. Normaal gesproken zou dit als positief worden gezien, maar de handelsvolumes zijn momenteel laag vanwege het gebrek aan enthousiasme rond Bitcoin. Wat Bitcoin interessant maakt, is dat het meer populariteit geniet naarmate de koers stijgt.

Bij de koers van $69.000 in november 2021 wilde iedereen Bitcoin kopen, maar op dit moment is er een kleinere groep die gestaag blijft kopen. Dit is de groep die wacht op de halvering en geduldig blijft wachten tot de koers weer stijgt. Dit patroon heeft zich in het verleden herhaald, maar dat biedt natuurlijk geen garanties voor de toekomst.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.