Shopify accepteer nu crypto betalingen

CoinPayments, de grootste betalingsverwerker voor cryptovaluta’s ter wereld, met meer dan vijf miljard dollar aan verwerkte transacties, kondigde vandaag een nieuw strategisch partnerschap met Shopify aan. 

Shopify de Canadese e-commerce platform, waarmee je eenvoudig een eigen online webshop kan starten zal crypto betalingen accepteren. Shopify heeft een contract getekend met Coinpayments een bedrijf dat sinds 2013 betalingsverwerkings diensten voor cryptovaluta’s aanbiedt.

De verkopers op Shopify kunnen vanaf nu gebruikmaken van het platform van Coinpayments om betalingen te ontvangen in verschillende soorten cryptovaluta’s. Hierdoor kunnen verkopers 1800 verschillende cryptovaluta’s accepteren, dit staat vermeld in een gedetailleerde verklaring van twintig mei.

Shopify is in meer dan 175 landen actief, het gebruik van crypto kan grensoverschrijdende betalingen goedkoper en gemakkelijker maken. Het betekent ook dat leveranciers zich geen zorgen hoeven te maken over het gebruik van meerdere betalingsverwerkers, zoals momenteel het geval is bij het accepteren van betalingen vanuit buitenland.

Eerdere samenwerkingen met betalingsverwerkers

Het is niet de eerste keer dat Shopify in aanraking is gekomen met cryptovaluta’s. Het bedrijf werkte eerder al samen met BitPay (een crypto betalingsbedrijf gevestigd in Atlanta). Daarnaast sloot Shopify zich begin dit jaar aan bij het Libra association project. Volgens Coinpayments kwam de samenwerking tot stand nadat de twee bedrijven hebben meegewerkt aan een bètatest die in 2019 is gestart. De bèta-versie van Shopify en Coinpayments omvatte een volledige test op het gebied van security en functionaliteiten voor live interacties met verkopers voordat het voor het hele Shopify-platform beschikbaar is gesteld voor iedereen.

In de crypto community zijn veel mensen teleurgesteld dat er niet is gekozen voor de BTC PayServer waardoor de betalingen peer-to-peer zouden blijven. Nadeel hiervan is dat er weer een “middel man” in the ecosysteem zit, iets van niet nodig hoeft te zijn met Bitcoin.

Jason Butcher, de CEO van Coinpayments zei dat hun samenwerking met Shopify hen in staat stelt om hun gebruiksvriendelijke wereldwijde betalingsplatform samen met Shopify’s uitgebreide koopmans basis te integreren. Als leiders op het gebied van crypto betalingen en e-commerce, weerspiegelt onze gecombineerde expertise de toekomst van zakelijke transacties”.

Worden crypto betalingen de nieuwe standaard?

Dankzij de samenwerking met Shopify hoopt het bedrijf zijn aanwezigheid op de wereldwijde markt uit te breiden. Volgens de CEO van het project, Jason Butcher, hoopt het bedrijf de acceptatie van cryptovaluta’s in de normale wereld te versnellen.

Verschillende andere e-commerce bedrijven en betalingsreuzen hebben ook de wereldwijde cryptografische wereld betreden. Er zijn al bedrijven opgericht die innovatieve crypto-creditcards en crypto-facturatie aanbieden. De industrie maakt momenteel een revolutie door en het gebruik van cryptovaluta’s en blockchain technologie wordt steeds gebruikelijker.

Coinpayments

Coinpayments is de snelste, gemakkelijkste en veiligste manier voor verkopers om wereldwijd transactie uit te voeren met cryptovaluta’s. Het is de eerste en het grootste betalingsverwerker met meer dan vijf miljard dollar aan totale transacties tot nu toe, terwijl het meer dan 1.800 munten ondersteunt. Coinpayments is voor verkopers en e-commerce providers over de hele wereld de geprefereerde betalingsoplossing voor cryptovaluta’s.

Opgericht in 2013 en gevestigd op de Kaaimaneilanden is Coinpayments gespecialiseerd in het leveren van veilige, snelle en gebruiksvriendelijke crypto betaal-API’s, winkelwagen-plugins, digitale wallets en een groot aantal andere oplossingen die cryptovaluta betaalapplicaties ondersteunen.

Wat is Shopify, starten met een Shopify webwinkel.

Shopify is Canadese e-commerce platform dat u kunt gebruiken om uw winkel zowel online als offline te bouwen. Bloggers gebruiken WordPress. Winkeliers gebruiken Shopify. Hiermee kunt u zowel online verkopen met uw eigen website en / of persoonlijk met Shopify POS. Deze e-commerce website builder heeft functies voor iedereen, van beginners tot e-commerce experts.

Shopify maakt de handel voor iedereen beter met een platform en services die zijn ontworpen voor betrouwbaarheid, terwijl ze de consument een betere winkelervaring bieden. Het hoofdkantoor van Shopify is gevestigd in Ottawa, Canada. Shopify heeft meer dan een miljoen bedrijven in meer dan 175 landen en wordt vertrouwd door merken als PepsiCo, Gymshark, Allbirds en nog veel anderen. 

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.