Slimme strategie van Bitcoin-walvissen om verliezen te verminderen

Bitcoin-walvissen hanteren een ingenieus handelspatroon om verliezen te beperken tijdens perioden van capitulatie. Deze patronen, zoals geanalyseerd door een expert bij CryptoQuant, kunnen nuttig zijn bij het inschatten van marktbodems.

Krachtige indicator voor bodems in de bearmarkt – Gemiddelde instroom op BTC-uitwisselingen: “Walvissen en fondsen sturen vaak hun BTC naar derivatenbeurzen om lange posities in te nemen of te beschermen.” – @eth_whalehunter Lees meer👇 https://t.co/cksaB0CmYE — CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) 14 oktober 2022

De inzichten van eth_whalehunter

Hoewel de naam anders doet vermoeden, richt eth_whalehunter zich ook op Bitcoin-walvissen. Volgens deze digitale walvissenjager verplaatsen grote spelers vaak hun kapitaal naar derivatenbeurzen om longposities in te nemen of juist te hedgen tijdens capitulatiemomenten. Capitulatie treedt op wanneer er intense paniek heerst tijdens een correctie, wat de koers enkele procenten verder omlaag duwt.

“Opmerkelijk genoeg is de gratis Bitcoin Exchange Inflow Mean een betrouwbare langetermijnindicator om marktbodems te identificeren”, zegt eth_whalehunter. Hij waarschuwt echter dat het niet verstandig is om uitsluitend op deze indicator te vertrouwen. Hij raadt aan om de Bitcoin Exchange Inflow Mean te combineren met andere factoren zoals NUPL, Puell Multiple, MVRV en de Bitcoin Hashrate.

Niet wachten op het dieptepunt

Als laatste advies raadt hij aan om niet te wachten op het dieptepunt om in de markt te stappen. Volgens eth_whalehunter is het verstandiger om tijdens capitulatie-evenementen, zoals die van 13 oktober, meerdere kleine aankopen te doen. Destijds daalde de koers aanzienlijk na de teleurstellende aankondiging van de Amerikaanse consumentenprijsindex, wat paniek veroorzaakte in de markt.

Hoewel de koers zich kort daarna herstelde, lijkt de neerwaartse trend nu opnieuw te zijn begonnen. Op macro-economisch niveau zijn de vooruitzichten momenteel niet gunstig. Er lijkt weinig reden tot optimisme, gezien de aanhoudende inflatie die de Federal Reserve dwingt tot agressieve renteverhogingen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.