Staat Bitcoin op het punt om een koers van meer dan 600.000 dollar te bereiken?

Volgens de meest recente nieuwsbrief van Capriole Investments lijkt Bitcoin voorbereid op een enorme stijging. Na de halvering in 2024 zal Bitcoin volgens Capriole de meest robuuste activa ter wereld worden, en vanaf dat moment een aantrekkelijkere investering dan goud.

Een herhaling van de jaren zeventig uitbraak

Net zoals goud in de jaren zeventig een onstuimige groei doormaakte, suggereert de analyse van Capriole Investments dat Bitcoin mogelijk een vergelijkbare ontwikkeling zou kunnen doormaken. Hoewel Bitcoin momenteel bijna 80 procent onder zijn hoogste waarde ooit noteert, zijn niet alle experts pessimistisch over de vooruitzichten van deze digitale valuta.

Capriole Investments is ervan overtuigd dat 2023 gunstig zal zijn voor Bitcoin als een waarde-opslag. De reden hiervoor ligt volgens Capriole in de financiële geschiedenis, met name het jaar 1971. In dat jaar ontkoppelde de Verenigde Staten onder leiding van president Nixon de dollar definitief van de goudstandaard.

Dit resulteerde in een glorieuze periode voor goud, en vijftig jaar later lijkt Capriole te geloven dat Bitcoin aan de beurt is. “Omdat Bitcoin in de jaren zeventig van de vorige eeuw aanzienlijk kleiner was dan goud, had het de mogelijkheid om grote winsten te boeken tijdens periodes van inflatie en hoge rentetarieven”, aldus Capriole.

Potentiële groei in cijfers

Volgens Capriole Investments ligt het potentieel van Bitcoin in de cijfers. Op dit moment vertegenwoordigt de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer 2,5 procent van die van goud. Capriole beweert dat de daling van 80 procent van Bitcoin slechts 2 procent is van de daling van “hard geld” (goud + Bitcoin).

“Bitcoin heeft meer groeipotentieel dan goud vanwege zijn kleinere omvang. Als er een vergelijkbare vraag is naar beide activa, zou Bitcoin meer dan 40 keer kunnen groeien”, aldus Capriole. Dit wijst vooral op het feit dat goud momenteel nog steeds meer wordt beschouwd als een veilige haven dan Bitcoin. De vraag naar goud overtreft momenteel aanzienlijk die naar Bitcoin. Na de volgende halvering zal de inflatie van Bitcoin echter lager zijn dan die van goud.

Dit kan het interessant maken. “Bovendien zijn er tal van andere eigenschappen die Bitcoin superieur maken aan goud. Denk aan decentralisatie en de mogelijkheid om Bitcoin direct te verzenden. Maar het belangrijkste is dat Bitcoin harder is dan goud”, concludeert Capriole Investments.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.