Staat Bitcoin op het punt van een opmerkelijke prijsstijging?

Volgens de anonieme analist Kaleo zou Bitcoin binnenkort wel eens een explosieve prijsstijging kunnen doormaken. Dit wordt gebaseerd op eerdere prijsbewegingen. Op dit moment merkt Kaleo op dat Bitcoin, vergelijkbaar met 2019, bezig lijkt te zijn met een periode van accumulatie die destijds voorafging aan een enorme prijsrally.

Periode van accumulatie

Kaleo, met meer dan 500.000 volgers op Twitter, verwacht echter niet dat de sterke stijging van de Bitcoin-prijs vandaag al zal beginnen. Hij voorspelt enige schommelingen en volatiliteit voordat er daadwerkelijk een aanzienlijke prijsstijging plaatsvindt.

Veel gelijkenissen met huidig bereik en de situatie in het voorjaar van 2019 nadat BTC boven de dalende langetermijntrend van de berenmarkt uitbrak. Enige turbulentie hier wordt verwacht voordat het echte momentum begint. pic.twitter.com/qDDzaLClrG— K A L E O (@CryptoKaleo) 20 maart 2023

Desondanks valt het bij bekijken van de grafieken van Kaleo niet te ontkennen dat er overeenkomsten zijn. Het is mogelijk dat de weerstand nog enkele malen wordt getest voordat er werkelijk een doorbraak plaatsvindt, maar op dit moment ziet het er overwegend positief uit.

Kaleo voorspelt zelf dat Bitcoin mogelijk zou kunnen dalen naar $25.000 voordat een doorbraak naar de diagonale weerstand volgt en de prijs richting $33.000 stijgt. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld net boven $28.000. Een daling naar $25.000 zou dus een afname van 11 procent betekenen.

Verandering in sentiment

Kaleo suggereert dat een daling van Bitcoin naar $25.000, wat volgens hem zeker mogelijk is, het sentiment rondom Bitcoin volledig zou kunnen veranderen. Het huidige gevoel van euforie zou snel kunnen omslaan als de Bitcoin-prijs meer dan 10 procent daalt.

Het opnieuw bezoeken van $25.000 voor het bereiken van $30.000 zou interessant zijn:1) De groep die gelooft dat Bitcoin binnen 90 dagen $1 miljoen waard zal zijn, zou volledig verdwijnen tijdens de kleine dip2) De fluisteringen van de groep die $12.000 verwacht zouden weer op het tijdschema verschijnen, alleen om opnieuw teleurgesteld te worden.— K A L E O (@CryptoKaleo) 21 maart 2023

“Het zou interessant zijn als Bitcoin eerst daalt naar $25.000 voordat het de $30.000 bereikt. Op die manier zouden de mensen die geloven in een Bitcoin-prijs van $1 miljoen binnen 90 dagen volledig verdwijnen, en degenen die nog steeds hopen op een daling naar $12.000 zouden weer tevoorschijn komen,” aldus Kaleo.

Hoewel de prominente investeerder beide scenario’s niet serieus neemt, zou hij het wel amusant vinden als beide groepen een beetje voor schut worden gezet.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.