Standard Chartered: Bitcoin zou in 2023 kunnen zakken tot $5000

De koers van Bitcoin kan volgend jaar dalen tot $5000, volgens voorspellingen van analisten van Standard Chartered. Op de lijst met mogelijke verrassingen voor het komende jaar staan gebeurtenissen zoals het afzetten van Biden, een ineenstorting van voedselprijzen en een daling van de Bitcoin prijs naar $5000.

De analisten speculeren dat de Bitcoin prijsvermindering mogelijk het gevolg kan zijn van een uiteenspatten van de cryptozeepbel in 2023. Eric Robertsen, het hoofd van wereldwijd onderzoek bij de bank, wijst op verminderde rendementen op crypto-investeringen en schade aan digitale valuta, vergelijkbaar met de daling van technologieaandelen.

De vraag is of het vertrouwen in de crypto-sector behouden blijft. De Bitcoin prijsvoorspelling maakt deel uit van de jaarlijkse lijst met verrassingen van Standard Chartered, waarin gebeurtenissen worden genoemd die mogelijk over het hoofd worden gezien door de markten.

Naast de Bitcoin-voorspelling worden ook andere verrassingen genoemd, zoals een daling van olieprijzen, de afzetting van de Amerikaanse president Joe Biden en een ineenstorting van voedselprijzen. Deze lijst heeft niet als doel waarschijnlijke gebeurtenissen te voorspellen, maar om mogelijke scenario’s te overwegen die afwijken van de marktconsensus.

De analisten waarschuwen dat een crypto crash kan plaatsvinden als crypto beurzen liquiditeitstekorten ervaren. Dit zou leiden tot het instorten van het investeerdersvertrouwen en een massale verkoop van crypto’s, met een mogelijke terugkeer naar veilige investeringen zoals goud.

In het geval van een dergelijke crypto crash zou de goudprijs met 30% kunnen stijgen, aangezien het edelmetaal kan profiteren van verminderd cryptovertrouwen. De tech-sector staat ook voor uitdagingen, met mogelijke neergang van technologieaandelen, wat zou kunnen resulteren in een zwaar jaar voor investeerders in crypto en technologie.

Het is belangrijk op te merken dat de analisten deze mogelijke crypto crash als een verrassing presenteren, zonder hoge waarschijnlijkheid, en dat de markt in 2023 ook positief zou kunnen herstellen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.