Steeds meer investeerders tonen interesse in Bitcoin ondanks de neergaande markt

De waarde van Bitcoin vertoont weer wat positieve signalen, maar het is nog te vroeg om te concluderen dat de periode van bear markt volledig voorbij is. Een langere reeks positieve cijfers is nodig om die conclusie te trekken. Ondanks de lange periode van tegenvallende prestaties zijn diverse investeerders al begonnen met het geleidelijk opbouwen van hun Bitcoin-portfolio.

Start van opbouw

Volgens gegevens van CryptoCompare is vrijwel de gehele markt momenteel bezig met accumulatie, volgens hun onderzoek. Dit wijst erop dat overtuigde aanhangers Bitcoin op dit moment kopen met het oog op de lange termijn. Het opvallende aan deze accumulatietrend, volgens CryptoCompare, is dat deze plaatsvindt terwijl Bitcoin zelf moeilijke tijden doormaakt. Zo moeilijk zelfs, dat de geloofwaardigheid van Bitcoin als bescherming tegen inflatie door velen in twijfel wordt getrokken.

Tot nu toe hebben zowel Bitcoin als Ethereum vooral gefungeerd als bescherming tegen inflatie. Dit komt doordat centrale banken wereldwijd reageren op inflatie met hogere rentetarieven. Deze hogere rentetarieven hebben velen doen besluiten om hun digitale activa te verkopen. Het valt echter op dat de volatiliteit van Bitcoin aanzienlijk is afgenomen ten opzichte van de vorige bear markt. Destijds bedroeg deze volatiliteit 79 procent, terwijl deze nu ligt op 63 procent.

Institutioneel kapitaal stapt in

Het lijkt erop dat grote investeerders eindelijk de weg naar Bitcoin hebben gevonden. Uit gegevens van Coinbase, genoteerd aan de Nasdaq, blijkt dat ongeveer 25 procent van de 100 grootste hedgefondsen ter wereld zich heeft aangesloten bij dit Amerikaanse handelsplatform.

“Op het einde van het kwartaal heeft ongeveer 25% van de 100 grootste hedgefondsen ter wereld op basis van gerapporteerde beheerde activa ervoor gekozen om aan boord te gaan bij Coinbase.” ~ COIN Q3 kwartaalverslag Is het tijdperk van instituten aangebroken?— Frank Chaparro (@fintechfrank) 3 november 2022

In augustus van vorig jaar lag dit percentage nog op 10 procent. Hoewel het hoofd van investeringsrelaties bij Coinbase aangeeft dat de meeste grote fondsen voorzichtig te werk gaan, zijn er nog geen grote investeringen gedaan.

Het is waarschijnlijk dat we moeten wachten op duidelijkheid over wet- en regelgeving, vooral in de Verenigde Staten waar deze nog ontbreekt. Het is dan ook niet verrassend dat we nog steeds in afwachting zijn van een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten, terwijl dit in andere delen van de wereld al langere tijd bestaat.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.