Stijgende Bitcoin-prijs boven $20K zorgt voor opwinding met 620.000 nieuwe BTC-portefeuilles

In 2022 was de groei van kleine BTC-adressen beperkt, maar gezien de opwaartse trend lijkt het vertrouwen onder handelaren toe te nemen.

Opwinding bij kleine BTC-bezitters

In de tweede week van januari steeg de waarde van Bitcoin tot boven de $20.000. Dit leidde tot FOMO (Fear Of Missing Out), vooral bij kleine BTC-bezitters.

Sinds de stijging van de BTC-prijs aan het begin van dit jaar is het aantal BTC-adressen met maximaal 0,1 BTC aanzienlijk gestegen. Volgens gegevens van het crypto-analysebedrijf Santiment zijn er sinds die datum 620.000 nieuwe BTC-adressen geregistreerd, waardoor het totale aantal op 39,8 miljoen komt.

In 2023 lijkt er onder Bitcoin-investeerders een groeiend optimisme te zijn, zoals blijkt uit de toename van Bitcoin-adressen met kleine bedragen. Hoewel de groei van dergelijke adressen in het verleden beperkt was, is er in 2023 een opvallende verandering opgetreden. Na de ineenstorting van FTX in november 2022 is het aantal nieuwe kleine adressen toegenomen, wat wijst op groeiend vertrouwen onder investeerders.

De recente piek in het aantal kleine Bitcoin-adressen is de hoogste sinds november 2022, toen BTC daalde tot ongeveer $16.000, het laagste punt in de cyclus. Deze prijsdaling moedigde kleine investeerders aan om tegen een lagere prijs in Bitcoin te stappen. De huidige stijging wordt toegeschreven aan een toenemend bullish sentiment op de markt, waarbij zowel Bitcoin als verschillende altcoins meermaandelijkse hoogtepunten bereikten, terwijl de totale cryptomarkt met meer dan 30% steeg.

Deze positieve trend zette zich voort in de eerste week van februari, waarin BTC zelfs kortstondig boven de $24.000 uitkwam. Desalniettemin zou februari mogelijk minder bullish kunnen zijn dan januari. Er wordt een opkomende neerwaartse trend in de financiële wereld verwacht, mede vanwege de omvang van de renteverhogingen door de Amerikaanse Federal Reserve (FED). De precieze impact hiervan is echter onbekend en dit dient niet als handelsadvies te worden beschouwd.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.