Stijging van Bitcoin-waarde na positieve bekendmaking van Amerikaanse inflatiegegevens

Het Bureau of Labor Statistics (BLS) van de Verenigde Staten heeft de consumentenprijsindex (CPI) voor maart vrijgegeven. Zowel de jaarlijkse CPI (5%) als de maandelijkse CPI (0,1%) vielen lager uit dan verwacht door de markt, wat het optimisme rondom Bitcoin versterkte.

Vóór de publicatie steeg de waarde van Bitcoin boven de $30.500, en experts zijn van mening dat BTC waarschijnlijk blijvende winsten zal opleveren voor houders, gezien de overeenstemming van de CPI met de marktverwachtingen.

Bitcoin-waarde stijgt krachtig na Amerikaanse CPI-publicatie

De waarde van Bitcoin maakte een opmerkelijke sprong (raadpleeg de vijfminutengrafiek van TradingView), wat goed nieuws was voor BTC-houders. De totale consumentenprijsindexcijfers vielen lager uit dan marktvoorspellingen, wat een optimistische sfeer creëerde en positieve reacties teweegbracht onder investeerders.

Recentelijk presteerde Bitcoin beter dan aandelen en vertoonde het een sterkere correlatie met goud dan met de Nasdaq 100, wat bijdroeg aan zijn groei. Op kortetermijngrafieken van Bitcoin veroorzaakte de publicatie van de Amerikaanse CPI een indrukwekkende opwaartse kaars.

Hierdoor is het waarschijnlijk dat Bitcoin zijn recente winsten zal behouden en mogelijk zelfs de weg omhoog zal vinden richting $32.000. Het prijsbereik van $28.000 – $32.000 vormt een belangrijk niveau van weerstand voor de Bitcoin-prijs sinds juni 2022. Een doorbraak boven $32.000 kan de weg vrijmaken voor BTC om het optimistische doel van $35.000 te bereiken.

Waarom zijn de inflatiecijfers gunstig voor Bitcoin?

Een matig inflatierapport heeft de verkoopdruk op de Amerikaanse dollar vergroot. Dit is gunstig voor risicovolle activa zoals Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies. Marktpartijen kijken nu uit naar bevestiging van een mogelijke verandering in het perspectief van de Federal Reserve richting “ruimer” monetair beleid, en zullen de notulen van de FOMC-vergadering (die woensdag om 20.00 uur zullen worden vrijgegeven) nauwlettend volgen om meer inzicht te krijgen in de toekomstige stappen van de Fed en beslissingen over renteverhogingen in 2023.

Op het moment van schrijven hebben bijna alle cryptocurrencies in de top 30 op basis van marktkapitalisatie winst geboekt als reactie op de Amerikaanse CPI-gegevens.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.