Stilstand in groei van Bitcoin-ATM’s

Bijna een decennium geleden werd de eerste Bitcoin-geldautomaat geïnstalleerd. Sindsdien verschenen ze bijna overal, van drukke straten in New York tot beurzen in Londen. Ze werden tastbare symbolen van de groeiende crypto-markt. Echter, nu stokt de vooruitgang en daalt zelfs het aantal van deze apparaten lichtjes.

Invloed van FTX

Het faillissement van FTX lijkt ook hier gevolgen te hebben gehad. In augustus was er een piek van meer dan 34.000 geïnstalleerde Bitcoin-geldautomaten in de Verenigde Staten (VS), maar dit aantal is nu iets afgenomen. Voor het eerst in de geschiedenis van de industrie zijn er in september meer Bitcoin-geldautomaten uitgeschakeld dan geïnstalleerd.

Dit is opvallend, aangezien het aantal crypto-geldautomaten eigenlijk snel groeide. In voorgaande maanden werden bijna 3 keer zoveel van deze automaten geïnstalleerd. De grafiek hieronder toont de evolutie van het aantal Crypto-ATM’s. Het is het vermelden waard dat het huidige aantal van deze geldautomaten nog steeds veel hoger is dan bijvoorbeeld in 2020.

Nieuwe locaties voor crypto-geldautomaten

Nu de groei echter tot stilstand komt, staan de fabrikanten van crypto-geldautomaten voor moeilijkere beslissingen. Coin Cloud is een van deze fabrikanten en beheert ongeveer 5.000 crypto-geldautomaten in de VS en Brazilië. Ze hebben nu adviseurs ingeschakeld om hen te helpen bij het terugbetalen van ongeveer $125 miljoen aan schulden, die ze zijn aangegaan om een agressieve uitbreiding te financieren. Het bedrijf zoekt naar extra financiering van de bezorgde crypto-broker Genesis.

Sommige van Coin Cloud’s automaten bevinden zich in landelijke gebieden met weinig verkeer, volgens mensen die bekend zijn met het bedrijf. Dit kan op zijn beurt een negatieve invloed hebben op de prestaties van het bedrijf. Hoewel wordt verwacht dat het bedrijf zijn crypto-geldautomaten niet zal uitschakelen, kunnen sommige wellicht naar andere locaties worden verplaatst. Het is echter nog afwachten of dit daadwerkelijk zal gebeuren.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.