Stockton: Bitcoin vindt het moeilijk om de $25.000 opnieuw te bereiken

Het jaar 2023 begon met een indrukwekkende stijging van bijna 40 procent voor Bitcoin in januari, maar het lijkt moeilijk voor de munt om deze groei voort te zetten in februari. Terwijl de maand bijna ten einde loopt, blijft een significante positieve verandering uit. Telkens wanneer de bulls de koers van $25.000 weten te bereiken, geven ze deze winsten snel weer uit handen.

$25.000 wordt een uitdaging

Volgens Katie Stockton van Fairlead Strategies wordt het voor Bitcoin lastig om de koers van $25.000 te herpakken. Stockton geeft aan dat Bitcoin momenteel overgekocht lijkt te zijn. Dit suggereert doorgaans dat de bulls hun krachten hebben gebruikt en dat de bears nu de controle overnemen of dat de markt zijwaarts beweegt.

Ook Ethereum ontkomt niet aan de algehele malaise, aldus Stockton. Ze merkt op dat Ethereum veel gelijkenissen vertoont met Bitcoin en dat er een weerstandsniveau ligt rond $1.670. Joe DiPasquale, CEO van BitBull Capital, voegt eraan toe dat Bitcoin momenteel op zoek is naar steun in de grafieken.

“Als Bitcoin binnen deze koersrange blijft, is de kans groot dat we de $25.000 weer zullen zien, gevolgd door $30.000. Een afwijzing op dit niveau kan de koers echter terugbrengen naar $20.000 en mogelijk zelfs naar $18.000”, schrijft DiPasquale in een e-mail aan CoinDesk.

Invloed van macro-economische omstandigheden

De muziek wordt nog steeds bepaald door de macro-economische omstandigheden. Wereldwijd blijft inflatie een probleem en verhogen centrale banken nog steeds de rente. In de Verenigde Staten wordt zelfs verwacht dat de Federal Reserve tot juni nog drie keer de rente met 0,25 procent zal verhogen.

Eerder werd gedacht dat de renteverhoging in februari mogelijk de laatste zou zijn. Het probleem is echter dat de banenmarkt nog steeds robuust is, wat de opwaartse druk op de inflatie in stand houdt. Deze week worden het consumentenvertrouwen en het aantal werkloosheidsaanvragen uit de Verenigde Staten verwacht.

China zal zijn handelsbalans en de laatste inflatiecijfers delen. Dit betekent dat we weer veel interessante informatie krijgen van ‘s werelds grootste economieën, wat genoeg stof tot nadenken biedt en de markt in beweging kan brengen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.