Strikte voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, oefent druk uit op Bitcoin

Bitcoin heeft tot nu toe een uitstekende week gehad wat betreft de koers. De Amerikaanse inflatiecijfers waren lager dan verwacht, wat de koersen enigszins omhoog stuwde. Gisteren was het echter de taak van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell om het nieuwe rentebesluit van de Federal Reserve toe te lichten.

Boven de 5 procent

Volgens Powell staat de Amerikaanse rente voor een bescheiden stijging. De Federal Reserve heeft gisteren de rente verhoogd met 0,50 procentpunt naar een niveau tussen 4,25 en 4,50 procent. Dit plaatst de rente momenteel op het hoogste punt in 15 jaar tijd. Ondanks dat de Federal Reserve met de keuze voor 0,50 procentpunt het tempo van renteverhogingen vertraagt, benadrukt Powell dat dit historisch gezien nog steeds een aanzienlijke stijging is.

“Vijftig basispunten (0,50 procentpunt) blijven historisch gezien aanzienlijk, en we hebben nog een weg te gaan,” verklaarde de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. Powell verwacht dat de rente uiteindelijk boven de 5 procent moet uitkomen om de inflatie daadwerkelijk aan te pakken. De inflatie bedroeg gisteren 7,1 procent, terwijl het doel van de Federal Reserve is om deze op 2,0 procent te houden.

De verwachting was dat de inflatie zou uitkomen op 7,3 procent, wat een opleving op de markten teweegbracht. Deze opleving was echter van korte duur, aangezien Powell gisteren opnieuw strenge taal gebruikte. Over het geheel genomen lijkt het erop dat er nog enkele uitdagende maanden voor ons liggen.

Verband met koper

Opmerkelijk is dat de correlatie tussen Bitcoin en koper recentelijk weer is toegenomen. Binnen financiële kringen wordt koper ook wel “Dr. Koper” genoemd, omdat het een goede indicator is voor de economische gezondheid. Als de koperprijs stijgt, gaat het vaak ook goed met de economie, aangezien koper een belangrijk metaal is voor de industrie.

Als de industrie floreert, is er meer vraag naar koper. Momenteel vertoont Bitcoin een positieve correlatie met koper, terwijl de koperprijs het goed doet. Als Bitcoin deze trend blijft volgen in relatie tot koper, kan dit mogelijk een positieve periode voor Bitcoin inluiden. Desondanks is de markt dit jaar uiterst onvoorspelbaar, dus laten we geduldig afwachten.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.