Synonym introduceert baanbrekende Bitcoin-portemonnee voor het creëren van draagbare internetprofielen

Synonym, een bedrijf dat Bitcoin-software ontwikkelt, heeft de lancering aangekondigd van Bitkit. Bitkit is een innovatieve Bitcoin-portemonnee-applicatie waarmee gebruikers draagbare internetprofielen kunnen maken die op verschillende platforms kunnen worden gebruikt. Bovendien zorgt de portemonnee automatisch voor updates van contacten, de voorkeursbetalingen van die contacten en biedt het zelfs wachtwoordloze authenticatie.

Wat maakt Bitkit uniek?

Bitkit maakt gebruik van Bitcoin-cryptografische sleutels via het Slashtags-protocol van Synonym, waardoor gebruikers hun profielen overal kunnen inzetten. Dit is wat Bitkit onderscheidt van andere portemonnees, volgens Paolo Ardoino van Synonym. Hij benadrukt dat Bitkit verder gaat dan een standaard Bitcoin-app en mensen in staat stelt om hun digitale leven overal mee naartoe te nemen, wat de afhankelijkheid van de gesloten netwerken van grote technologiebedrijven en datatoezicht in feite overbodig maakt.

Een bekend gezicht achter Bitkit

Paolo Ardoino, ook bekend als de chief technology officer (CTO) van Tether, de populairste stablecoin op de markt, is nauw betrokken bij Bitkit. Zijn naam is al vaak opgedoken in verband met Tether’s reserves. Momenteel is de nieuwe Synonym-portemonnee nog in beperkte publieke bèta beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten.

Meer innovaties van Synonym

Het bedrijf Synonym heeft ook andere opvallende ontwikkelingen. Eerder werd Pear Credit aangekondigd, een samenwerking met Tether en Holepunch, een peer-to-peer softwarebedrijf. Pear Credit introduceert een open protocol waarmee gebruikers gecentraliseerde krediettokens kunnen uitgeven zonder gebruik te maken van een blockchain.

Ook werd recentelijk Blocktank Instant door Synonym geïntroduceerd, een dienst die crypto-beurzen helpt bij het snel en gemakkelijk aan boord halen van gebruikers op het Lightning Network, waarbij het technische aspect aan Synonym wordt overgelaten.

Hierdoor hoeven beurzen geen eigen Lightning-infrastructuur op te bouwen of specialisten in te huren. Ze kunnen vertrouwen op Synonym’s Blocktank-node voor directe stortingen en opnames van klanten via het Lightning Network.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.