Technische Analyse: Grafiek van Bitcoin suggereert mogelijke correcties

De Bitcoin-prijs is momenteel aan het consolideren na een overwegend positieve eerste maand van 2023. Tot nu toe is de prijs met ongeveer 40 procent gestegen in januari, maar er dienen zich nu enkele uitdagingen aan. Het is duidelijk dat de negatieve sentimenten van de marktberen nog niet volledig zijn opgeheven door de optimistische marktbulls.

Weerstand op het niveau van $24.000

De afgelopen dagen heeft de Bitcoin-prijs zich opgewerkt tot ongeveer $23.950, maar de grens van $24.000 blijkt moeilijk te doorbreken. Op dit moment ondergaat de koers nog steeds een correctie, maar Bitcoin heeft zich al enigszins hersteld vanaf het dieptepunt. Met een koers van $22.914 hangt het net onder de $23.000 grens. Hier lijkt ook de weerstand van de marktberen langzaam sterker te worden.

Dieptepunt van de correctie ligt op $22.519, waarna de koers weer enigszins herstelde. Op de uurgrafiek bevindt Bitcoin zich momenteel onder het 100-uurs voortschrijdend gemiddelde, wat vaak fungeert als een belangrijke ondersteunings- of weerstandsniveau. De afgelopen dagen veerde de koers een paar keer op vanaf dit niveau, maar op 30 januari verloor Bitcoin deze steun.

Meer mogelijke correcties in het vooruitzicht?

Als Bitcoin er niet in slaagt om weer boven de $23.500 te stijgen, bestaat de mogelijkheid dat de prijs verder zal dalen. Het eerste ondersteuningsniveau ligt rond de $22.650, wat een kritisch punt is om in de gaten te houden, vooral voor daghandelaren. Voor langetermijnbeleggers die Bitcoin aanhouden, is het minder relevant om gedetailleerd naar de uurgrafiek te kijken.

Na het niveau van $22.650, moeten we aandacht besteden aan de $22.500 grens. Dit niveau diende onlangs als een opwaartse sprong naar de huidige koers van bijna $23.000. Het is mogelijk dat Bitcoin tot aan het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag een zekere aarzeling zal vertonen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.