Telegram stopt lancering van de TON Blockchain in de vrieskast

De populaire messaging applicatie Telegram zet zijn plannen om TON cryptovaluta project te lanceren op stop. Pavel Durov (CEO en Telegram oprichter) legde uit dat de Amerikaanse rechtbank weigerde het TON cryptovaluta zowel aan investeerders als wereldwijd te distribueren.

Stopzetting van Telegram Open network (TON) Blockchain 

Telegram Oprichter en CEO Pavel Durov kondigde dinsdag zijn besluit over het Telegram Open netwerk (TON) en het cryptovaluta project na een lange strijd met de (SEC) Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Durov: “Vandaag is een trieste dag voor ons hier bij Telegram, we kondigen de stopzetting van ons blockchain project aan” Ik schrijf dit bericht om aan te kondigen dat de actieve betrokkenheid van Telegram bij TON officieel voorbij is”. Schreef de oprichter van de messaging applicatie.

Een Amerikaanse rechtbank heeft de Telegram Open Netwerk tegengehouden. De rechtbank verklaarde dat gram cryptovaluta niet gedistribueerd kon worden, niet in de Verenigde Staten maar ook niet wereldwijd.

Volgens de rechter kan elke Amerikaanse burger na de lancering een manier vinden om toegang te krijgen tot het TON-platform. Om dit te voorkomen, mogen grams nergens ter wereld worden verspreid, zelfs niet als een land het goed zou vinden met TON, aldus Durov.

Vanwege de bevinding van de Amerikaanse rechtbank, heeft Durov de moeilijke beslissing genomen om niet verder te gaan met TON, maar in de toekomst kan hij van mening veranderen. Durov voegde eraan toe : “Helaas heeft de Amerikaanse rechter over één ding gelijk, we zijn nog steeds afhankelijk van de Verenigde Staten als het gaat om technologie en financiën.  

TON Crypto Project

De afgelopen twee en een half jaar heeft mijn team hard gewerkt aan een blockchain platform van de volgende generatie de Telegram Open Netwerk (TON) en een cryptovaluta die we gram zouden noemen. Voegde Durov eraan toe. 

Het blockchain platform Telegram Open network is een platform dat was ontworpen om gedecentraliseerde cryptovaluta aan te bieden aan iedereen die een smartphone bezit. Op een vergelijkbare manier als het Libra project van Facebook.

De technologie zorgde voor een open, gratis decentrale uitwisseling van waarde en ideeën. TON had het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen geld, informatie opslaan en overdragen.

Het TON crypto project haalde in 2018 ongeveer 1,7 miljard dollar op bij investeerders in een initiële aanbieding van munten (ICO). De Amerikaanse Securities and Exchange Commissie stopte de verkoop echter in oktober 2019 en beweerde dat de gram tokens niet-registreerde effecten waren. In maart bevestigde een Amerikaanse rechter het SEC-besluit en oordeelde dat de gram cryptovaluta niet kon worden gedistribueerd. Telegram bood vervolgens aan om investeerders op twee manieren terug te betalen, maar de Amerikaanse beleggers hebben alleen de mogelijkheid om tweeënzeventig procent terug te betalen.

Op 24 april 2020 kondigde Telegram aan dat het 400 miljoen maandelijkse actieve gebruikers had bereikt.

De ontwikkelaars van TON beweren dat hun blockchain netwerk efficiënter en sneller zou zijn dan de blockchain van Ethereum en Bitcoin. Volgens Durov : hebben bestaande blockchains zoals Bitcoin en Ethereum niet de mogelijkheid om transacties mechanismen met een hoge volumes zoals fiat valuta en creditcards te vervangen luidt een gerechtelijk document.

Durov waarschuwde dat sommige sites zijn naam, het merk Telegram, de naam TON of gram valuta zouden kunnen gebruiken om hun eigen projecten te promoten. Durov: “Vertrouw ze niet met je geld of gegevens,” benadrukt hij, en voegde eraan toe dat niemand van zijn team betrokken is bij één van hen.

Netwerken die gebaseerd zijn op de technologie die we voor TON hebben gebouwd kunnen wel nog verschijnen, hebben we er geen banden mee en we zullen ze waarschijnlijk op geen enkele manier ondersteunen. Dus wees voorzichtig en laat je niet misleiden door iemand”, waarschuwde hij. Tot slot schreef Durov: “Ik wil deze post afsluiten door iedereen die streeft naar decentralisatie, gelijkheid en evenwicht in de wereld geluk te wensen. Deze strijd is misschien wel de belangrijkste strijd van onze generatie. We hopen dat u slaagt waar wij gefaald hebben.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.