Tesla-aandelen hebben een neerwaartse trend van 50 procent doorgemaakt, moet Tesla ook zijn overgebleven Bitcoin verkopen?

De aandelen van het bedrijf Tesla, eigendom van Elon Musk, bevinden zich in een moeilijke fase. Sinds het bereiken van de hoogste koers ooit, zijn de aandelen van de autofabrikant met maar liefst de helft in waarde gedaald. Net als Bitcoin, worden technologiebedrijven zoals Tesla sterk beïnvloed door de renteverhogingen door de Federal Reserve.

Verkoop van Bitcoin?

Tesla staat bekend als een van de eerste beursgenoteerde ondernemingen die aanzienlijk investeerde in Bitcoin. Het bedrijf van Elon Musk kocht in januari 2021 ongeveer 1,5 miljard dollar aan Bitcoin. Een groot deel daarvan is inmiddels echter alweer verkocht. De eerste verkoop vond plaats in maart 2021, toen Tesla 10 procent van zijn Bitcoin wilde verkopen om de liquiditeit van de markt te testen.

Inmiddels heeft het bedrijf in juli 2022 nog eens 75 procent van zijn Bitcoin-reserves verkocht. Elon Musk maakt zich aanzienlijke zorgen over de mondiale economische situatie en is van mening dat hij alle beschikbare middelen nodig heeft. De hoge inflatie dwingt mensen om hun uitgaven te beperken, en luxe producten zoals Tesla-auto’s zijn vaak een van de eerste zaken waarop wordt bespaard. Er bestaat een mogelijkheid dat Tesla zelfs de resterende Bitcoin zal verkopen.

Aanhoudende daling van Tesla

De aandelen van het geprezen Tesla zijn gedaald van $409,97 naar de huidige koers van $204,99. Net als Bitcoin bereikte Tesla zijn hoogste koers ooit in november 2021. Investeerders lijken zich voor te bereiden op teleurstellende verkoopcijfers bij Tesla. Analisten zijn van mening dat de stijgende prijzen van Tesla-auto’s binnenkort ook invloed zullen hebben op de verkoopcijfers.

Bovendien heeft vooral de fabriek in Shanghai te kampen gehad met de COVID-19-lockdowns in de stad. Daarnaast heeft het bedrijf te maken met tekorten en aanzienlijke prijsstijgingen van grondstoffen. Ook het tumult rondom Elon Musk en Twitter heeft het aandeel weinig goed gedaan. Investeerders zijn van mening dat de ondernemer zich met te veel zaken tegelijkertijd bezighoudt en zijn focus opnieuw moet vaststellen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.