Tesla meldt een daling van de waarde van $34 miljoen voor zijn Bitcoin-bezit

In het laatste kwartaal van 2022 heeft Tesla volgens het recentste financiële rapport geen Bitcoin gekocht of verkocht. Echter, het bedrijf van Elon Musk heeft wel een bijzondere waardevermindering van $34 miljoen ervaren op zijn cryptocurrency-investering. Dit komt doordat de waarde van hun Bitcoin-bezit in het derde kwartaal van 2022 gedaald is van $218 miljoen naar $184 miljoen.

Schommelingen in de Bitcoin-markt

In september 2022 werd Bitcoin verhandeld net onder de $20.000, maar tegen het einde van het jaar zakte de prijs onder de $16.000.

Tesla’s betrokkenheid bij Bitcoin

In februari 2021 kondigde Tesla aan dat het $1,5 miljard had geïnvesteerd in Bitcoin, waardoor het bedrijf zich in de schijnwerpers plaatste naast andere bedrijven die Bitcoin in bezit hadden. Deze stap leidde tot een aanzienlijke stijging van de Bitcoin-prijs, die nieuwe recordhoogtes bereikte.

In het eerste kwartaal van 2021 verkocht Tesla 10% van zijn Bitcoin-bezit om te laten zien dat Bitcoin een waardevol alternatief is voor contanten op de balans. Dit werd gevolgd door een aanzienlijk grotere verkoop in het tweede kwartaal van 2022, toen Tesla onthulde dat het 75% van zijn Bitcoin-bezit had verkocht. Dit werd gerechtvaardigd door de onzekerheden rondom Covid-lockdowns in China en de behoefte om liquiditeit te vergroten.

Vasthouden van Bitcoin door Tesla

Ondanks de marktonzekerheid na de verkopen in de eerste helft van 2022, hield Tesla vast aan zijn 10.725 BTC in portefeuille gedurende de tweede helft van het jaar. Hierdoor staat Tesla op de vierde plaats van beursgenoteerde bedrijven met Bitcoin op de balans.

MicroStrategy, onder leiding van Michael Saylor, blijft de koploper als het gaat om institutioneel Bitcoin-bezit, met een indrukwekkende portefeuille van 132.500 BTC ter waarde van meer dan $3 miljard volgens de huidige koersen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.