Tether voegt opnieuw 1 miljard dollar aan USDT toe op het Ethereum-netwerk

In de nacht van donderdag op vrijdag is Tether opnieuw begonnen met het creëren van 1 miljard dollar aan USDT op het Ethereum-netwerk. Volgens Tether’s CTO, Paolo Ardoino, is deze nieuwe uitgifte bedoeld om de reserves van het bedrijf aan te vullen. Deze nieuwe USDT zal niet onmiddellijk op de markt komen, maar zal beschikbaar zijn wanneer mensen ze nodig hebben.

Toenemende Dominantie van Tether

Met de toevoeging van 1 miljard dollar aan nieuwe tokens is de totale hoeveelheid USDT op Ethereum gegroeid tot 35 miljard tokens. USDC van Circle komt nog het dichtst in de buurt met 30 miljard tokens. Aan de andere kant is het aantal Binance USD, dat geen nieuwe tokens meer mag uitgeven volgens de SEC, gedaald tot 7 miljard tokens.

Tether blijft veruit de meest dominante stablecoin op het Ethereum-netwerk en in de bredere markt. Momenteel zijn er 81,5 miljard Tethers in omloop, terwijl de marktkapitalisatie van USDC slechts 30,99 miljard tokens bedraagt.

Tether’s Leidende Positie

Dit blijkt ook uit de grafiek hierboven, waarin de totale markt voor stablecoins is opgenomen, met degenen die een aanzienlijke marktkapitalisatie hebben.

Verwachte Stijging?

Gewoonlijk creëert Tether nieuwe USDT wanneer ze verwachten dat de vraag naar de stablecoin op korte termijn zal toenemen. Dit suggereert vaak nieuw kapitaal dat naar het ecosysteem stroomt, meestal om Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies te kopen, volgens Simon Cousaert van The Block.

Sinds 30 augustus is de uitbreiding van USDT met 5 miljard geweest, wat neerkomt op een stijging van 50%. Deze stijging van 50% is groter dan de VOLLEDIGE USDT-marktkapitalisatie die de laatste keer BTC naar $14.000 bracht… en de prijs is sindsdien met ongeveer 10% gedaald. Ik geloof niet in Tether-complotten, maar wel in vraag en aanbod. – filbfilb (@filbfilb) 5 oktober 2020

Verband tussen Tether en Bitcoin

Analisten hebben laten zien dat er een significante correlatie is tussen het vergroten van de aanbod van Tether en stijgingen in de Bitcoin koers. Als deze correlatie aanhoudt, is de kans groot dat Bitcoin vanaf dit punt weer zal stijgen.

Dit verband tussen de Bitcoin koers en de aanvoer van USDT kwam ook naar voren in een onderzoek van BDC Consulting. Het model dat werd gecreëerd op basis van momenten van toenemende USDT-aanvoer resulteerde in een rendement op investering van 229%, wat aangeeft dat de aanvoer van stablecoins een bruikbare indicator is in de handel, volgens BDC Consulting.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.