Tim Draper, de bekende durfkapitalist, blijft vasthouden aan zijn voorspelling: “Bitcoin zal stijgen naar $250.000”

De rijke investeerder Tim Draper blijft optimistisch over de toekomst van Bitcoin, ondanks de huidige moeilijkheden op de markt. In een interview met Bloomberg herhaalde hij zijn voorspelling van een Bitcoin-waarde van $250.000. Draper merkt op dat het nog wel even zal duren voordat Bitcoin gebruikt kan worden voor basisbehoeften zoals voedsel, kleding en onderdak.

Wat is de reden achter Tim Draper’s optimisme?

Gevraagd naar de bron van zijn positieve kijk, verwijst Tim Draper naar decentralisatie. “We zijn altijd enthousiast geweest over Bitcoin vanwege de decentralisatie ervan. Het instorten van FTX toont aan dat het centraliseren van macht risico’s met zich meebrengt,” aldus Draper. Hij noemt ook Vladimir Poetin en Xi Jinping als voorbeelden van negatieve resultaten door machtscentralisatie.

Verder onthult Tim Draper dat het ineenstorten van FTX voorspelbaar was voor hem, aangezien zijn fonds herhaaldelijk investeringen in FTX heeft afgewezen.

Uiteindelijk draait alles om vertrouwen en volgens Tim Draper is het tijd om het vertrouwen in gecentraliseerde valuta te verminderen. “Je kunt niet vertrouwen op gecentraliseerde systemen en gedecentraliseerde systemen werken gewoon,” benadrukt Tim Draper, wijzend op de kracht van Bitcoin. Als je jouw Bitcoin zelf beheert, kan theoretisch niemand eraan komen.

Voorspelling van een Bitcoin-waarde van $250.000

Later in het gesprek wordt Tim Draper gevraagd naar zijn voorspelling van een Bitcoin-waarde van $250.000. “De reden waarom Bitcoin naar $250.000 zal stijgen, en mogelijk zelfs verder, is dat vrouwen uiteindelijk Bitcoin zullen omarmen. Eerder was de verhouding tussen mannen en vrouwen 1 op 14, nu is het 1 op 6,” legt Tim Draper uit. Hij gelooft dat vrouwen verantwoordelijk zijn voor 80% van de consumptie op aarde, vandaar zijn opmerkelijke theorie.

Hoewel het een opvallend idee is, zou er enige waarheid in kunnen zitten. Uiteindelijk zal de tijd het leren. Op dit moment is het nog niet gemakkelijk om met Bitcoin te betalen en de volatiliteit ervan maakt het voor veel bedrijven niet aantrekkelijk als betaalmiddel. Op dit moment wordt Bitcoin vooral nog beschouwd als een vorm van spaargeld.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.