TNW: ABN AMRO komt niet met eigen cryptowallet

De Nederlandse bank ABN AMRO heeft besloten om haar plannen voor een cryptocurrency wallet genaamd Wallie, te annuleren, met het argument dat digitale assets ‘gewoon te riskant’ zijn.

In januari kwam er een geruchtenmolen opgang nadat er beelden op Twitter verschenen die leken te suggereren dat de Nederlandse bank ABN AMRO een cryptowallet aan het bouwen was. Maar nu bevestigde de senior persvoorlichter van de bank, Jarco de Swart, aan TNW in een e-mail dat de bank heeft besloten ‘geen gevolg te geven aan het Wallie-onderzoek’.

“We have approached all the people who have shown interest,” he continued. “We have concluded that cryptocurrencies because of their unregulated nature are at the moment too risky assets [sic] for our clients to invest in.”

Begin dit jaar suggereerden rapporten dat ABN AMRO een cryptocurrency wallet aan het uitproberen was. Bij nader onderzoek ontdekte TNW dat de bank in feite 500 van zijn klanten vroeg of het een cryptocurrency wallet moest aanbieden en hoe het eruit moest zien te zien. Initiële screenshots leken te suggereren dat de portemonnee van ABN AMRO een bewaardienst zou zijn waarin de bank de private keys bewaart. Wat tegen het principe ingaat van ‘not your keys, not your coins’.

Geef een reactie