Tom Lee’s voorspelling over de Bitcoin-prijs van $200.000 en zijn huidige standpunt

Thomas Jong Lee, een bekende Amerikaanse ondernemer en investeerder met uitgebreide ervaring op Wall Street, gaf niet lang geleden een voorspelling over de Bitcoin-prijs van $200.000 tegen het jaar 2022. Nu, bijna aan het einde van 2022, bevindt de Bitcoin-prijs zich echter op $16.500.

Huidige opvattingen van Lee

In een recent interview met CNBC deelde Lee zijn gedachten over de huidige crisis in de crypto-industrie. Hij merkte op dat deze situatie niet wezenlijk anders is dan die in 2018, een periode die volgens hem leidde tot het oprichten van enkele waardevolle projecten. Hij benadrukte dat de “crypto-winter” een cruciale fase is waarin zwakke projecten worden geëlimineerd.

In tegenstelling tot Dan Dolev van Mizuho’s, is Lee van mening dat crypto nog steeds relevant is. Hij gelooft dat de technologie waarde zal behouden voor degenen die decentralisatie belangrijk vinden. Lee blijft zelfs mensen adviseren om Bitcoin te kopen, ondanks de problemen bij FTX. Desondanks bleken Lee’s eerdere voorspellingen van een Bitcoin-prijs van $200.000 te mislukken.

Een uitdagend jaar voor crypto

Het jaar 2022 bleek uiteindelijk een uitdagend jaar te zijn voor de crypto-industrie. Lee stelt vast dat niemand winst heeft gemaakt in deze sector gedurende het jaar. In december 2021 voorspelde hij nog een prijs van $200.000 voor dit jaar. Nu speculeert hij dat 2023 eveneens een moeilijk jaar kan worden voor Bitcoin, als blijkt dat er sprake is van meer fraude.

Lee’s wisselende standpunt

Lee’s standpunt lijkt te variëren als het om prijsvoorspellingen gaat. Hij zou er volledig naast kunnen zitten en 2023 zou juist een positief jaar kunnen worden voor Bitcoin. Volgens Lee fungeert de implosie van FTX als een ultieme stresstest voor de industrie. Als Bitcoin hierdoor heen kan komen, lijkt er weinig te zijn dat de munt werkelijk kan schaden. Hij benadrukt echter dat als grote spelers zoals Coinbase en Binance ook zouden falen, er mogelijk grotere problemen kunnen ontstaan.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.