Tone Vays: ‘Mijn vertrouwen in Bitcoin is onvoorwaardelijk’

Als je Tone Vays, de ervaren handelaar, om zijn mening over Bitcoin vraagt, is er volgens hem maar één mogelijke richting: omhoog. Vays is een investeerder die vooral vertrouwt op technische analyse. Op dit moment bevindt Bitcoin zich volgens hem in een “saai” consolidatieproces, maar hij verwacht dat dit de komende weken zal veranderen.

Steun van bewegende gemiddelden

In een nieuwe video-update voor zijn 123.000 YouTube-abonnees legt Vays uit dat verschillende belangrijke bewegende gemiddelden momenteel fungeren als ondersteuning voor de koers. “De consolidatie mag dan saai zijn, maar het is wel een bullish teken. De bewegende gemiddelden divergeren steeds verder van elkaar. Het 50-weeks gemiddelde daalt terwijl het 200-weeks gemiddelde stijgt en blijft stijgen door de vorming van nieuwe hogere kaarsen,” legt Vays uit.

Bovendien voorspelt de handelaar een zogenaamd “golden cross” op de wekelijkse grafiek, omdat het 20-weeks bewegende gemiddelde lijkt te gaan stijgen ten opzichte van het 50-weeks bewegende gemiddelde.

Technische analyse spreekt van een “golden cross” wanneer een korter bewegend gemiddelde boven een langer bewegend gemiddelde uitkomt. In dit geval gaat het om de gemiddelden van 20 en 50 weken, die beide meer gericht zijn op de lange termijn.

Uitbraak binnen twee weken

Tone Vays verwacht dat het niet lang meer zal duren voordat Bitcoin uitbreekt uit de twee weken durende consolidatie. “Binnen enkele dagen zullen we een golden cross zien tussen het 20-weeks en 50-weeks bewegende gemiddelde, en de Lucid SARs zien er ook positief uit. Alles wijst nog steeds op een bullish trend,” aldus Vays.

Onze huidige allocatie is als volgt: we blijven volledig vertrouwen hebben in de markt. Er is momenteel niets wat ons zorgen baart. Ik denk dat we volgende week of de week daarna weer een opwaartse beweging zullen zien,” vervolgt de analist met een optimistische toon.

Op het moment van schrijven schommelt Bitcoin rond de koers van $28.283 en is er in de afgelopen 24 uur een stijging van 1,15 procent genoteerd. Over de gehele week genomen blijft de koers vrijwel onveranderd met een plus van 0,43 procent.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.