Topanalist waarschuwt voor mogelijke ‘aanzienlijke dalingen’ van Bitcoin en Ethereum

Volgens de bekende handelaar die bekend staat als Bluntz, bestaat de kans dat zowel Bitcoin als Ethereum in de nabije toekomst diepere prijsdalingen zouden kunnen ervaren. Eerder deze week voorspelde hij nog dat Bitcoin binnenkort nieuwe recordhoogtes voor 2023 zou bereiken, maar dat bleek niet het geval te zijn. In plaats daarvan zijn de prijzen sindsdien behoorlijk gezakt.

Na wat verliezen te hebben geleden en een aantal posities te hebben gesloten, voel ik me veel lichter. Ik heb geen behoefte om koppig vast te houden aan verliezen met Ethereum, nu het weer duidelijk binnen het belangrijkste bereik is waar we net uit waren gebroken.

Crypto is in de Verenigde Staten dood

Op dinsdag voorspelde Bluntz nog dat Bitcoin binnen 24 tot 36 uur de koers van $31.000 zou bereiken. Helaas is dat niet gebeurd; op het moment van schrijven wordt de digitale valuta verhandeld net boven $27.000.

Dit betekent dat Bitcoin ongeveer 10% lager staat dan een week geleden. Bluntz verklaarde: “Ik heb wat verliezen geleden en een aantal posities gesloten, maar het voelt alsof er een last van mijn schouders is gevallen.”

Volgens de analist zijn de koersstijgingen van verschillende alternatieve munten deze maand slechts tijdelijke oplevingen binnen een bredere neerwaartse trend. Bluntz suggereert dat er weer prijsdalingen op komst zijn, wat jammer zou zijn, maar niet noodzakelijk betekent dat het positieve momentum van Bitcoin volledig verdwenen is.

Elliot Wave Theory

Bluntz baseert zijn voorspellingen op de Elliot Wave Theory, een bekende theorie binnen de technische analyse. Deze theorie beweert dat financiële activa zich in golfbewegingen voortbewegen op basis van massapsychologie.

Over het algemeen klopt dit, zelfs in een stijgende markt blijft de prijs van een activum niet constant stijgen. Vaak volgt er een opleving, gevolgd door winstnemingen en verkopen.

Bluntz speculeert dat de recente opleving van verschillende alternatieve munten mogelijk een ‘b-golf’ is geweest, wat vaak wordt gevolgd door een diepere prijsdaling in een ‘c-golf’.

Dit impliceert dat vooral alternatieve munten zich moeten voorbereiden op volatiliteit in de komende periode. Het moet echter worden opgemerkt dat Bluntz eerder deze week ook ongelijk had met zijn voorspellingen over nieuwe hoogtepunten voor Bitcoin in 2023.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.