Twee Zwitserse banken hebben toelating om vanaf nu ook Cryptovaluta te verhandelen

FINMA, De Zwitserse toezichthouder voor financiële markten heeft twee banken in Zürich goedgekeurd om een reeks cryptovaluta-diensten aan te bieden, waaronder handel en bewaring. Maerki Baumann Bank kondigde vervolgens de lancering aan van haar handelsplatform voor cryptovaluta’s, terwijl Incore Bank AG een reeks crypto-diensten aanbiedt.

De banken zullen vanaf nu institutionele klanten in staat kunnen stellen om crypto-activa te kopen, verkopen en aan te houden. Het is een belangrijke stap om een blockchain vriendelijk ecosysteem op te bouwen in het hele Europeese banksector. De financiële instelligen hebben het nieuws onafhankelijk van elkaar aangekondigd.

De goedkeuring van FINMA is een grote stap in de richting van uitbreiding van crypto-diensten bij banken. Men is ook van plan om de blockchain strategie in de komende weken/maanden uit te breiden.

Maerki Baumann, een in Zürich gevestigde private bank met een speciale crypto desk, verklaarde dat het een licentie heeft verkregen van FINMA “om de handel en bewaring van cryptovaluta en andere digitale activa (tokens) aan te bieden”. Met deze nieuwe licentie zal de bank haar klanten vanaf deze maand de handel en de bewaring van cryptovaluta aanbieden. De handelsplaform van Maerki Baumann zal ook de ERC20 tokens ondersteunen.

Maerki Baumann zal in eerste instantie de belangrijkste cryptovaluta’s aanbieden, namelijk Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) en Ethereum (ETH)

Maerki Baumann Bank

Naast het verstrekken van zakelijke bankrekeningen voor blockchain- en crypto bedrijven, houdt de bank ook toezicht op de initiële muntaanbiedingen (ICO’s) en security token-aanbiedingen (STOs) voor haar klanten.

In december 2019 had de bank ongeveer 8,5 miljard Zwitserse frank (8,84 miljard dollar) aan beheerd vermogen, waarvan tachtig procent afkomstig was uit Zwitserland en tien procent uit Duitsland.

De aankondiging schetst de kortetermijnplannen van de bank om haar universum van verhandelbare cryptovaluta en crypto-beleggingsdiensten in de tweede helft van het jaar verder uit te breiden. Maerki Baumann heeft er alle vertrouwen in dat digitale activa in de toekomst een onderdeel zal uitmaken van een professionele beleggingsadvies- en vermogensbeheerdienst.

Incore Bank lanceert verschillende Crypto-diensten

De tweede bank die onlangs door FINMA groen licht heeft gekregen om cryptovaluta te verhandelen is de in Zürich gevestigde Incore Bank, een transactiebank die outsourcingsdiensten verleent aan financiële instellingen zoals bestemming, betalingen, bewaring, rekeningbeheer, financïele wetgeving en ondersteuning in taxatie.

Dit maakt Incore Bank de eerste Zwitserse business-to-business bank die financiële dienstverleners en instellingen wereldwijd eenvoudig en veilig toegang biedt tot een nieuwe en toekomstgerichte activaklasse.

Incore Bank heeft onlangs een divisie voor digitale diensten opgericht om een “volledig scala aan diensten aan te bieden, van uitgifte, distributie, brokerage en opslag”.

Daniel Blatter, hoofdverantwoordelijk van Incore Digital Services, zei het volgende : “Wij garanderen een volledige scheiding van de activa van de crypto-cliënt op de individuele wallets, waarbij geen extra kapitaalvereiste van de cliëntbank nodig is. De bank heeft ook samengewerkt met verschillende bedrijven in de crypto-sector, zoals het Zwitserse bedrijf Crypto Finance AG.

Banken en crytpovaluta

Jan Brzezek, de CEO van Crypto Finance, voegde eraan toe: We zijn ervan overtuigd dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Bitcoin deel uitmaakt van de standaard product-portfolio van een bank. Incore Bank heeft dit onderwerp vroegtijdig en consequent aangepakt en we hebben onze infrastructuur voor brokerage-en bewaring onmiddellijk kunnen implementeren.

De bank heeft ook onthuld dat ze ook van plan is om “de diensten op het gebied van brokerage, bewaring en overdracht naar security tokens uit te breiden. De bank heeft ook een partnerschap aangegaan met Inacta AG, een onafhankelijk Zwitsers IT crypto-adviesbureau om aanvullende diensten te ontwikkelen op het gebied van de tokenisatie van activa.

“De handelsorders die bij Maerki Baumann worden geplaatst, zullen via gevestigde partnerbedrijven, met name de transactiebank Incore Bank AG, worden overgedragen aan professionele crypto brokers en aan ‘s werelds belangrijkste en meest liquide crypto uitwisselingen,” verduidelijkt de private bank. “Dit zal ervoor zorgen dat transacties snel kunnen worden uitgevoerd en met een beperkte trading spread. 

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.