Klanten Twitch kunnen niet langer betalen in bitcoins

Het lijkt erop dat de videowebsite Twitch geen bitcoin meer accepteert voor betaalde abonnement (de zogenaamde Turbo accounts). Op 1 augustus 2014 kondigde Twitch op haar blog aan om de digitale valuta te accepteren, op die beslissing lijkt het Amerikaanse bedrijf nu terug te komen. Via de bitcoin payment service provider BitPay konden gebruikers van Twitch hun account ‘upgraden’ met zowel bitcoin (BTC) als bitcoin cash (BCH).

Eerder meldde Tweakers al dat Steam geen bitcoin meer accepteerde. In een tweet van vorig jaar was bitcoin één van de dertig betaalmethodes.

Wat is Twitch?

Twitch (voorheen bekend als Twitch.tv) is een videosite gericht op het streamen van persoonlijke kanalen, waarbij computerspellen de hoofdmoot zijn. Iedereen kan er, via een eigen kanaal, uitzendingen maken over onderwerpen naar eigen keuze, en daar een publiek bij verzamelen. De website werd op 6 juni 2011 geopend als een spin-off van Justin.tv met een focus op computerspellen, waar gebruikers onder andere speelsessies van spellen en e-sports kunnen uitzenden. Uitzendingen bevatten een livechat en zijn naderhand nog als video on demand te bekijken.

In 2014 ging het gerucht rond dat Google, tevens eigenaar van de videosite YouTube, Twitch zou overnemen voor een bedrag van ruim één miljard dollar. In augustus 2014 kwam echter het bericht naar buiten dat Amazon.com de streamingdienst voor 970 miljoen dollar heeft gekocht (bron Wikipedia).

Geef een reactie