Twitter beperkt interactie met blogs over crypto, blockchain en Web3

De visie van Elon Musk op Twitter als een plek voor vrijheid van meningsuiting lijkt in conflict te komen met de huidige situatie. Twitter lijkt namelijk de interactie met diverse blogs over crypto, blockchain en Web3 te blokkeren. Zowel op mobiel als op de webversie van Twitter is het niet meer mogelijk om artikelen van Substack leuk te vinden of te retweeten.

Een opmerkelijke ontwikkeling

Gebruikers die willen reageren op artikelen van auteurs op Substack, deze willen delen of leuk vinden, worden geconfronteerd met een foutmelding: “Sommige acties met betrekking tot deze tweet zijn geblokkeerd door Twitter.” Het exacte doel hiervan is niet helder.

Mogelijk streeft Twitter ernaar om gebruikers zo lang mogelijk op het eigen platform te houden. Het is niet ongebruikelijk dat sociale mediaplatforms het delen van links naar andere platforms ontmoedigen.

Dit lijkt echter in tegenstelling te zijn met de visie van Elon Musk voor het platform. Als we kijken naar recente acties van Twitter, is het begrijpelijk dat ze deze beslissing hebben genomen.

Twitter staat nu ook langere berichten toe, wat suggereert dat het platform hoopt dat gebruikers het ook gaan gebruiken voor bloggen en minder naar platforms als Substack gaan, waar Twitter geen opbrengsten uit genereert.

Reactie van Substack

Natuurlijk liet Substack niet lang op zich wachten met een reactie op deze kwestie. Ze verklaarden: “We onderzoeken meldingen dat Twitter-embeds en -authenticatie niet meer werken op Substack. We zijn actief bezig dit probleem op te lossen en zullen updates delen zodra er meer informatie beschikbaar is”, aldus het platform op Twitter.

Substack is een geliefd platform in de crypto-wereld voor het publiceren van blogs en analyses over projecten en de markt.

Opvallend genoeg volgt deze gebeurtenis kort na de aankondiging op 5 april door Substack van een ‘Twitter-achtige’ functie voor hun eigen platform. Met ‘Notes’ wordt het binnenkort mogelijk om korte berichten op Substack te publiceren die op een tijdlijn worden weergegeven. Hiermee gaat het platform meer lijken op Twitter, wat mogelijk concurrentie betekent waar Elon Musk geen behoefte aan heeft.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.