Twitter onbereikbaar op moment van introductie decentraal alternatief door Jack Dorsey

Het lijkt bijna op een speling van het lot: vandaag konden duizenden Twitter-gebruikers geen berichten bekijken, precies op dezelfde dag waarop Jack Dorsey een gedecentraliseerd alternatief voor het sociale mediaplatform lanceert. Dit heeft vooral grote betekenis voor de wereld van cryptocurrency, aangezien Jack Dorsey bekendstaat als een fervente voorstander van Bitcoin. Het nieuwe platform, genaamd Bluesky, heeft waarschijnlijk te maken met het Lightning Network van Bitcoin.

Problemen bij Twitter

Volgens Downdetector-rapporten konden duizenden mensen vandaag geen berichten meer zien op de applicatie van Elon Musk. Sinds de overname van Twitter door de miljardair en veelzijdige ondernemer, verloopt alles nog niet helemaal vlekkeloos.

Van de gemelde problemen kwam ongeveer 59% van gebruikers van de mobiele app, terwijl 35% afkomstig was van degenen die de Twitter-website gebruikten. Er is nog geen officiële reactie van Twitter zelf over deze kwesties die momenteel veel mensen raken.

Mobiele app van Twitter functioneert, maar tweets zijn niet zichtbaar

De veranderingen bij Twitter zijn onmiskenbaar. Sinds Musk aan het roer staat als CEO, is het personeelsbestand teruggebracht van 7.500 tot minder dan 2.000 medewerkers. De ontslagen omvatten onder andere productmanagers, datawetenschappers en ingenieurs.

Gedecentraliseerd alternatief

Terwijl de uitdagingen zich opstapelen bij Twitter en het publiek zich langzaam kritischer opstelt tegenover Elon Musk, komt Bluesky naar voren als een gedecentraliseerd alternatief. In de beginfase betreft het een besloten bèta, waarbij deelname alleen mogelijk is via een uitnodiging.

De app van Jack Dorsey is te vinden in de App Store van Apple, maar is niet voor iedereen toegankelijk. Het is nog onduidelijk wanneer de app beschikbaar zal zijn voor Android-gebruikers, maar dit zal slechts een kwestie van tijd zijn.

Met name voor de cryptocurrency-industrie is het interessant om te ontdekken welke plannen Dorsey heeft met betrekking tot Bitcoin binnen de app. Het is goed mogelijk dat gebruikers binnenkort betalingen met Bitcoin kunnen verrichten via het Lightning Network, gezien Dorsey’s betrokkenheid bij Bitcoin.

Het uitvallen van Twitter op de dag van de lancering van Bluesky in de App Store symboliseert bijna de opkomst van gedecentraliseerde webapplicaties, die de concurrentie aangaan met gecentraliseerde monopolisten. Bluesky is een applicatie waarbij niemand in principe volledige controle heeft, hoewel het belangrijk is om te benadrukken dat Bluesky niet in de basis op blockchain-technologie draait.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.