Uit een enquête blijkt dat gamers de voorkeur geven aan het verdienen van Bitcoin boven NFT’s

Recent onderzoek wijst uit dat gamers liever Bitcoin (BTC) willen verdienen tijdens het spelen van videogames dan NFT’s.

Onderzoek onder Amerikaanse gamers

Het onderzoek heeft zich gericht op videogamers in de Verenigde Staten (VS). Zij zijn bevraagd over hun betrokkenheid bij crypto en hun opvattingen over blockchain-gaming.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat ongeveer tweederde (67%) van de deelnemers momenteel eerder geneigd is om gratis games te spelen dan games die crypto-beloningen aanbieden. Van de ondervraagden gelooft 45% dat het waardevol is om in-game personages en items met andere gamers te kunnen verhandelen, terwijl 23% van mening is dat dit negatieve gevolgen kan hebben. De overige 32% had geen specifieke mening hierover.

Slechts een klein percentage wil NFT’s verdienen

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat ongeveer 27% van de deelnemers interesse heeft in het verdienen van Bitcoin in games, terwijl slechts 5% geïnteresseerd is in het verkrijgen van NFT’s. Dit toont aan dat meer gamers geïnteresseerd zijn in het verwerven van BTC in Play-to-Earn (P2E) games dan in het bemachtigen van NFT’s. Naar verluidt houdt 55% van de respondenten momenteel crypto vast.

Volgens Ben Cousens, de Chief Strategy Officer van Zeebedee, was een opvallende bevinding van het onderzoek dat de meeste gamers een positieve of neutrale houding hebben ten opzichte van crypto-beloningen. Daarnaast merkte de directeur op dat de interesse in Bitcoin ook aanzienlijk was. Cousens legde uit dat:

Hoewel de aandacht vanuit de branche voornamelijk gericht is op NFT’s, hebben we ontdekt dat Bitcoin opvalt als het meest populaire gedecentraliseerde activum onder gamers in vergelijking met andere cryptocurrencies, waaronder NFT’s.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.