Valkyrie Investments tracht problemen aan te pakken bij ‘s werelds grootste Bitcoin-fonds

Valkyrie Investments, een crypto-investeringsfonds, heeft plannen om de kwesties bij de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) op te lossen. GBTC is het grootste Bitcoin-fonds ter wereld en beheert meer dan 600.000 Bitcoin voor investeerders. Het knelpunt is dat de aandelen van dit fonds momenteel ongeveer 50 procent onder de waarde van Bitcoin worden verhandeld.

Korting op Bitcoin-belegging

Voor beleggers lijkt het alsof ze met een aankoop van GBTC aandelen Bitcoin met korting verwerven. De totale waarde van deze aandelen ligt namelijk bijna 50 procent onder de marktwaarde van de Bitcoin die het fonds beheert. Valkyrie heeft echter mogelijk een oplossing gevonden voor dit probleem. Nietewel is Valkyrie een concurrent van Grayscale, aangezien het in 2021 een Bitcoin exchange traded fund (ETF) in de Verenigde Staten heeft gelanceerd.

Nu is het de bedoeling om het Valkyrie Opportunistic Fund, LP te introduceren, waarmee geprofiteerd kan worden van de korting op GBTC aandelen, zoals vermeld in een blogpost. Het plan van Valkyrie lijkt ambitieus, gezien het feit dat GBTC alleen al meer dan 10 miljard dollar aan activa beheert, terwijl Valkyrie slechts 180 miljoen dollar in beheer heeft. Dit lijkt dus een uitdagend voorstel, maar de tijd zal het leren.

Verandering is nodig

In de blogpost geeft Valkyrie aan respect te hebben voor de bijdragen van Grayscale aan de ontwikkeling en groei van het Bitcoin-ecosysteem. Echter, volgens Valkyrie is het tijd voor verandering in het licht van recente gebeurtenissen bij Grayscale en de financiële problemen van de Digital Currency Group, waartoe Grayscale behoort.

Het voorstel van Valkyrie richt zich op het vergemakkelijken van de conversie van GBTC voor investeerders tegen de huidige marktwaarde van Bitcoin. Bovendien wil het de managementvergoeding verlagen van 200 basispunten (2 procent) naar 75 basispunten (0,75 procent). Daarnaast zou het mogelijk worden om de aandelen zowel in Bitcoin als in contanten om te zetten.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.