Venmo gaat aan 70 miljoen klanten cryptovaluta aanbieden

De dochteronderneming van Paypal Venmo heeft aangekondigd dat het een cryptodienst lanceert genaamd ‘Crypto en Venmo’. Binnenkort kunnen meer dan zeventig miljoen Venmo gebruikers via de mobiele betaalapp cryptovaluta kopen, verkopen en bewaren. Er worden vier verschillende cryptocurrencies in eerste instantie ondersteund: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) met een minimale bestedingsvereiste vanaf één Amerikaanse dollar.

Venmo is een sociale mobiele betaalplatform waarmee gebruikers overschrijvingen kunnen uitvoeren voor alle soorten aankopen. De betaalapp is vooral populair onder jongere Amerikanen die de app gebruiken om te betalen of om aankopen te splitsen met vrienden en familie.

De app is ook voorzien van instructies en video’s om gebruikers op weg te helpen die voor de eerste keer crypto gebruiken via de app. Alle transacties worden beheerd binnen de mobile betaalapp van Venmo.

Venmo is een concurrent van de Cash app van Square een betaaldienst van Jack Dorsey de CEO van Twitter en Revolut de in Verenigd Koninkrijk gevestigde activabank. Venmo is voorlopig uitsluitend beschikbaar voor de Amerikaanse klanten.

Voor 70 miljoen klanten

Darrel Esch, een senior vice president en general manager van Venmo zei het volgende:

“Ons doel is om onze klanten een gebruiksvriendelijk platform te bieden dat het proces van het kopen en verkopen van cryptovaluta vereenvoudigt en enkele veelvoorkomende vragen en misvattingen die consumenten eventueel hebben, ontraadselt.”

‘Crypto en Venmo’ wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van Paypal met Paxos Trust Company, een gereguleerde aanbieder van cryptocurrency producten en diensten die zich bezighoudt met de technische uitvoering van de transacties.

Volgens de ‘Venmo Customer Behavior Study’ onderzoek in 2020 is meer dan dertig procent van Venmo klanten al begonnen met het kopen van cryptovaluta of aandelen, waarvan twintig procent tijdens de Covid-19 pandemie.

In Nederland en België zijn er ook een aantal handelaren waar je met Bitcoin kan betalen bij onder andere Zalando en Thuisbezorgd.

Paypal vs Venmo

De meesten onder ons weten wat Paypal is maar Venmo is het minder bekende broertje van Paypal. Via Paypal kunt u snel en eenvoudig online geld overmaken en ontvangen. Het is eigenlijk een extra bankrekening waarmee je online in webwinkels aankopen kan doen.

Venmo is een Amerikaanse versie van een Tikkie of Payconiq-app maar is meer gericht op het sociale aspect van betalingen. Elke transactie die je doet met Venmo verschijnt op je smartphone in de vorm van een berichtmeldingen of emoticons wat meteen zo populair maakt bij jonge consumenten. Venmo is een betaalapp die praktische toepassingen en sociale media combineert.

Bitcoin en andere digitale valuta’s zijn het afgelopen jaar hard in waarde gestegen als gevolg van de toegenomen belangstelling van institutionele beleggers. Grote bedrijven als Paypal en Tesla stapten recentelijk de cryptomarkt in. Zo kunnen klanten cryptovaluta kopen en hun online aankopen betalen via Paypal’s ‘Checkout with Crypto‘ betaalservice, zonder dat deze eerst gewisseld moeten worden in dollars.

Autofabrikant Tesla investeerde ook eerder dit jaar voor 1,5 miljard dollar in Bitcoin en accepteert het nu als betaalmiddel voor zijn elektrische auto’s. Het was te verwachten dat Venmo in de voetsporen zal treden van het moederbedrijf Paypal.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.