Visa en BlockFi lanceren een kredietkaart met BTC rewards

De financiële dienstverlener Visa Inc heeft een samenwerking aangegaan met BlockFi een in New York gevestigde cryptocurrency-startup die zich specialiseert in beleggen, lenen en sparen in cryptomunten. Samen gaan ze volgend jaar in de Verenigde Staten een kredietkaart lanceren de ‘Bitcoin Rewards Visa Credit Card’ waarbij gebruikers geen punten of airmiles van een luchtvaartmaatschappij sparen, maar met Bitcoin (BTC) beloond worden voor elke aankoop die ze doen.

Deze nieuwe dienstverlening kan klanten een eenvoudige instapmogelijkheid bieden om in cryptovaluta te investeren omdat de klanten bitcoins in bezit krijgen door het doen van dagelijkse uitgaven en er geen al te grote investeringen nodig zijn.

“We zijn verheugd om een innovatief nieuw product aan te kondigen waar we al lange tijd aan werken: de eerste kredietkaart waarmee je bij elke aankoop Bitcoin (BTC) terug kunt verdienen”, schreef BlockFi”

Bitcoin Sparen

De Bitcoin Rewards Visa Credit Card zal tweehonderd euro kosten. In ruil voor die jaarlijkse bedrag kunnen gebruikers van de nieuwe kaart tot 1,5 procent van hun aankoop terug verdienen in Bitcoin. Daarnaast biedt BlockFi een bonus van tweehonderdvijftig dollar in Bitcoin op de kredietkaart voor het uitgeven van drieduizend dollar in de eerste drie maanden dat ze in bezit zijn van de kaart. Elke transactie die men met de kaart doet, zal 1,5 procent terugverdiend worden en automatisch omgezet worden in BTC en vervolgens gestort op de BlockFi-account van de gebruiker.

Zowel nieuwe als bestaande BlockFi-rekeninghouders kunnen gebruik maken van de kredietkaart. De bestaande gebruikers krijgen wel eerst voorrang tot de nieuwe kredietkaart, daarna zijn de nieuwe leden aan de beurt. Begin januari 2021 wordt een publieke wachtlijst geopend voor iedereen.

De kredietkaart is in eerste instantie gericht op mensen die willen kennismaken met cryptovaluta. De kaart zal eerst in de VS worden gelanceerd, maar het bedrijf is van plan om het aanbod uit te breiden naar andere landen. De nieuwe Bitcoin Rewards Visa Credit Card wordt uitgegeven door Evolve Bank & Trust en wordt mogelijk gemaakt door Deserve.

“BlockFi : wij zijn verheugd om een kredietkaart aan onze reeks producten toe te voegen en de toegankelijkheid van Bitcoin (BTC) voor een bredere groep consumenten uit te breiden.”Zei, Zac Prince, de CEO en oprichter van BlockFi.

Volgens BlockFi “geven consumenten de voorkeur aan kredietkaarten boven debet kaarten vanwege de vele voordelen die ze bieden, zoals een betere aankoopbescherming, hogere beloningstarieven en mogelijkheden om krediet op te bouwen”.

De samenwerking tussen Visa en BlockFi maakt deel uit het Fintch Fast Track-programma van Visa Inc. Het doel ervan is om het proces van integratie te versnellen met het kredietkaartnetwerk. Het programma is voornamelijk ontwikkeld om baanbrekende firmas te helpen om “efficiënt te schalen”.

Visa en Crypto

Visa’s adoptie van crypto begon niet met de samenwerking met BlockFi, het is niet de eerste keer dat het bedrijf een speciale kaart uitbrengt. Eerder dit jaar heeft Vias samen met de startup Fold, de ‘Fold Card’ gelanceered een debet kaart die gebruikers de mogelijkheid geeft om bitcoins te sparen.

De debet kaart is momenteel in béta en geïnteresseerd gebruikers kunnen op de wachtlijst staan. Volgens de CEO van Fold zou dit kaart een grote verandering kunnen zijn omdat het zijn klanten in staat stelt om op een eenvoudige en slimme manier bitcoins te verzamelen. Aangezien de debet kaart bruikbaar is bij aantal grote retailers waaronder Starbucks en Amazon.

Voorts werkt Visa samen met Coinbase aan de Coinbase Card een kaart waarmee gebruikers met cryptovaluta kunnen betalen. Via deze projecten helpt Visa de acceptatie van cryptocurrency te simuleren. Het bedrijf heeft al in het verleden al meermaals vermeld dat het vertrouwen heeft in het potentieel van Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.