Volgens deze meting is Bitcoin op dit moment erg goedkoop

De Puell Multiple is een manier om de richting van de Bitcoin prijs te voorspellen. David Puell merkte in de loop der jaren op dat de omzet van mijnwerkers veel zegt over de Bitcoin prijs. Als de omzet hoger is dan het historisch gemiddelde, is de kans groter dat de Bitcoin prijs zich dichtbij een hoogtepunt bevindt.

We bevinden ons op een laag niveau

Op dit moment ervaren mijnwerkers extreem lage omzetten door een moeilijke periode, wat aangeeft dat Bitcoin zich op een laag niveau bevindt. Wat de Puell Multiple natuurlijk niet kan voorspellen, is wanneer Bitcoin mogelijk weer zal stijgen vanaf dit niveau. Dat hangt af van de marktsituatie en is niet gemakkelijk te voorspellen. Kortom, de Puell Multiple geeft eigenlijk alleen aan dat Bitcoin momenteel zeer goedkoop is.

De Puell Multiple bekijkt de gegevens over een langere tijdsperiode. Het deelt de dagelijkse omzet van de mijnbouwindustrie door het gemiddelde van 365 dagen. Op dit moment laten de gegevens een extreem lage score zien, die in het verleden vaak samenging met lage niveaus voor Bitcoin. Zoals te zien is in de grafiek, verschilt het telkens hoe lang Bitcoin op dit niveau blijft.

Dalende hoogtepunten

Wat ook opvalt, is dat we door de jaren heen steeds lagere hoogtepunten zien voor de Puell Multiple. Dit betekent eigenlijk dat de stijgingen in de markt steeds minder extreem worden, wat te verwachten is. Naarmate Bitcoin groter wordt, wordt het moeilijker om de prijs enorm te laten stijgen. In de beginjaren was er weinig kapitaal nodig om Bitcoin sterk te laten groeien.

Dit is vooral een teken van de groei van Bitcoin. De laatste stijging in de markt is mogelijk geen perfect voorbeeld, omdat er enkele factoren waren die het beïnvloedden. Denk bijvoorbeeld aan het Chinese verbod op Bitcoin-mining en de beslissing van Tesla om Bitcoin niet langer als betalingsmiddel te accepteren.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.