Vooraanstaande analist: Mogelijke start van nieuwe bullish fase voor Bitcoin

De bekende analist Dave the Wave suggereert dat er aanwijzingen zijn dat Bitcoin mogelijk aan het begin van een nieuwe bullish fase staat. Dave the Wave merkt op dat verschillende langetermijnindicatoren positieve signalen vertonen. In een recente publicatie deelt hij met zijn 137.000 volgers dat hij specifiek aandacht zal besteden aan de wekelijkse MACD van Bitcoin, als hij iemand was die gokjes waagde.

Moving Average Convergence Divergence (MACD)

De afkorting MACD staat voor “Moving Average Convergence Divergence” en is een veelgebruikt instrument binnen de technische analyse. Analisten gebruiken deze indicator om de koerstrend en de kracht ervan te beoordelen. Deze indicator is populair vanwege zijn eenvoud en vermogen om koersrichtingen en -sterktes te identificeren.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat geen enkele indicator perfect is en dat het gebruik van dergelijke hulpmiddelen altijd risico’s met zich meebrengt. Dave the Wave identificeert zes momenten in de grafiek waarop de wekelijkse MACD bullish werd, net voor de start van een nieuwe koersstijging van Bitcoin.

Met de bovenstaande grafiek suggereert Dave the Wave dat er mogelijk een uitgesproken bullish periode aanstaande is voor Bitcoin. Als zijn voorspelling klopt, kunnen we op korte termijn een sterke stijging van de Bitcoin-koers verwachten, die in ieder geval de $30.000 zal overschrijden.

Bitcoin versus Goud

Volgens Dave the Wave is het zinvol om op lange termijn de Bitcoin-koers te vergelijken met die van goud, in plaats van met Amerikaanse dollars. Hij stelt dat Bitcoin over een periode van 20 jaar de potentie heeft om dezelfde marktkapitalisatie als goud te bereiken.

Indien Bitcoin erin slaagt dit niveau te bereiken, zou de huidige koers ongeveer 22 keer over de kop moeten gaan. Dit zou betekenen dat de Bitcoin-koers van het huidige niveau naar ongeveer $616.000 zou kunnen stijgen.

Dave the Wave blijft optimistisch en verklaart: “Het is realistisch om te zeggen dat 1 Bitcoin op termijn gelijkwaardig zou kunnen zijn aan 400 troy ounces goud.” Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld rond de $28.000, wat betekent dat deze waarde van 400 troy ounces goud nog aanzienlijk hoger ligt.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.