Vooraanstaande econoom: ‘Kans om fortuin te vergaren met Bitcoin voorbij’

Als je het aan de bekende econoom en analist Alex Krüger vraagt, is de periode waarin je met Bitcoin rijk kon worden voorbij. Krüger is van mening dat Bitcoin op dit moment een andere rol speelt in de beleggingsportefeuilles van investeerders dan voorheen. Hij beschouwt Bitcoin nu meer als een middel om vermogen te behouden en als een activum om veilig waarde op te slaan.

Niet langer kopen met het oog op rijkdom

“Mensen moeten Bitcoin niet meer kopen met als doel rijk te worden. Die kans is verkeken. Bitcoin dient nu om welgesteld te blijven, om gecorrigeerde rendementen te behalen en om bescherming te bieden tegen het fiat-valutasysteem,” aldus Krüger.

Dit betekent echter niet dat hij negatief is over de potentiële opbrengsten van Bitcoin. Maar als je bedenkt dat Bitcoin 14 jaar geleden vanaf nul begon en nu een waarde heeft van 28.000 dollar, is het begrijpelijk dat mensen soms nog andere verwachtingen koesteren.

Krüger acht een stijging van 1.000 procent vanaf de dieptepunten van 2022 nog steeds mogelijk. Hierdoor zou Bitcoin een waarde van ongeveer 150.000 dollar kunnen bereiken als hoogtepunt van de volgende bullmarkt. Dit betekent dat je nog steeds aanzienlijke winsten met Bitcoin zou kunnen maken.

Positief gestemd over Bitcoin

Bovendien heeft Krüger onlangs 8 redenen gedeeld waarom de huidige marktstructuur van Bitcoin volgens hem uiterst positief is. Denk aan een consolidatie van meerdere maanden, diverse indicatoren die positief zijn, een bodem met een aanzienlijk handelsvolume en een hoger dieptepunt met eveneens een groot handelsvolume.

Daarnaast beschouwt Krüger het als een positief signaal dat Bitcoin boven het 200-daagse gemiddelde is gestegen. Dit suggereert dat deze belangrijke lijn nu hoogstwaarschijnlijk als ondersteuningsniveau op de grafiek zal fungeren.

Al met al ziet hij momenteel een vrij gunstige setup ontstaan voor Bitcoin, wat mogelijk betekent dat dit activum vanaf dit punt aan een nieuwe bullmarkt begint. Hoewel het nog te vroeg is om definitieve conclusies te trekken, ziet het er in de eerste maanden van 2023 zeker positief uit voor Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.