Voorspelling: ‘Bitcoin en Dogecoin staan op het punt om nieuwe recordhoogtes te bereiken’

De bekende anonieme handelaar Credible Crypto is ervan overtuigd dat Bitcoin dit jaar een nieuwe recordhoogte zal bereiken. Na dit punt zullen altcoins aan bod komen, wat leidt tot een periode die bekendstaat als een altseason. Momenteel wordt Bitcoin verhandeld rond de $29.000, wat nog aanzienlijk verwijderd is van de vorige recordhoogte.

“Ik heb nog nooit eerder $DOGE gekocht. Maar ik denk wel dat als mijn scenario zich afspeelt en $BTC dit jaar een nieuwe recordhoogte bereikt, er een enorme periode van altseason zal volgen, en je kunt erop wedden dat $DOGE daarin een plek zal hebben. Ik zal mijn eerste aankoop doen als de prijs daalt naar mijn interessegebied – onder de $0,05.” – CrediBULL Crypto (@CredibleCrypto) 18 april 2023

Focus op Dogecoin

Opvallend genoeg ligt momenteel de nadruk van Credible Crypto op Dogecoin, de memecoin waar zelfs Elon Musk fan van is. “Ik heb nog nooit eerder Dogecoin gekocht. Maar als mijn idee werkelijkheid wordt en Bitcoin dit jaar een nieuwe recordhoogte bereikt, zal er een geweldige periode van altseason volgen en je kunt er zeker van zijn dat Dogecoin daarin een rol zal spelen. Ik zal mijn eerste aankopen doen als de prijs onder de $0,05 zakt,” aldus de analist.

Vanaf dat punt is het ongeveer 20 keer tot aan de vorige recordhoogte van Dogecoin. “Ik heb nog niet eens gedacht aan mogelijke doelen na dat punt,” voegde Credible Crypto eraan toe.

Hoewel veel analisten verwachten dat er eerst een langdurige consolidatieperiode zal zijn voordat een echte stierenmarkt begint, is Credible Crypto ervan overtuigd dat Bitcoin op elk moment een parabolische stijging kan laten zien richting een nieuwe recordhoogte. Tijdens deze stijging voorspelt hij dat er kapitaal zal stromen van altcoins naar Bitcoin, voordat het weer terugvloeit nadat Bitcoin zijn nieuwe recordhoogte bereikt.

Bitcoin blijft stijgen

Ondanks de kleine correctie die momenteel gaande is, verwacht Credible Crypto dat Bitcoin blijft stijgen. “Ik verwacht dat Bitcoin blijft stijgen richting de $40.000 tot $50.000. Geld stroomt momenteel weg van altcoins (zoals Doge) richting Bitcoin. Altcoins verliezen langzaam waarde, totdat Bitcoin zijn recordhoogte bereikt,” aldus Credible Crypto.

Hij lijkt zich in ieder geval geen zorgen te maken over de huidige macro-economische situatie. De rentetarieven blijven relatief hoog om de inflatie onder controle te houden, waarbij centrale banken matig succes boeken.

Wat betreft een mogelijke recessie in 2023, is er een redelijke kans dat dit plaatsvindt. Het is nog maar de vraag of Bitcoin in staat zal zijn om een nieuwe recordhoogte te bereiken. Dit zou wellicht pas na de recessie mogelijk zijn, wanneer centrale banken de rentetarieven opnieuw moeten verlagen en de geldpersen op volle toeren moeten laten draaien.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.