VVD wil een ‘crypto-euro’ (of zoiets)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (de VVD) wil een eigen ‘crypto-euro’, wat dat ook moge betekenen. Dat is te lezen in het verkiezingsprogramma voor de Europese Parlementsverkiezingen. Journalist Jaap Jansen van de podcast Betrouwbare Bronnen interviewde Malik Azmani, de nieuwe lijsttrekker van de VVD bij Europese verkiezingen.

We raden je aan om het interview te luisteren, en dan vooral de eerste anderhalve minuut. Het lijkt erop dat de heer Azmani zelf ook niet precies weet wat het is of waar die over praat.

Verkiezingsprogramma

Tijd om eens zelf naar het verkiezingsprogramma te kijken. Onder de noemer ‘stabiele munt’ vinden we de volgende tekst:

“Als veilige aanvulling op de fysieke euro en bestaande cryptomunten. Nieuwe technologieën, zoals blockchain, kunnen fundamenteel veranderen hoe mensen betalingen en transacties doen. Nu zijn er alleen speculatieve cryptomunten, zoals bitcoins. De VVD wil voorkomen dat gebruikers alleen met cryptomunten kunnen betalen als ze bereid zijn hoge risico’s te accepteren. Een crypto-euro uitgegeven door de Europese Central Bank kan een veilig alternatief zijn. Zo geeft Europa ruimte aan innovatie, maar op een veilige en stabiele manier.”

Ja, het staat er echt. Een cryptomunt die wordt uitgegeven door de Europese Centrale Bank. Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken, het is niet dat de VVD een grote partij is of het land regeert.

Geef een reactie