Waarom 14 februari van cruciaal belang is voor de koers van Bitcoin

Ondanks eerdere verwachtingen van dalende prijzen, is de Bitcoin koers vandaag opnieuw gestegen tot boven de $22.000, wat aangeeft dat de markt mogelijk overreageerde op de koersdaling na de aanval van de SEC op Kraken’s staking-product.

Op dit moment lijkt het sentiment langzaam positiever te worden, maar er zijn geen garanties voor de komende week. In de komende dagen worden belangrijke macro-economische gegevens vrijgegeven, die zowel positieve als negatieve invloed kunnen hebben op de Bitcoin koers.

Dit artikel onderzoekt de huidige situatie van BTC en schetst wat we kunnen verwachten voor de komende week.

Bitcoin moet een kritiek niveau doorbreken om correctie te vermijden

Nu de Bitcoin koers herstelt, beweren diverse analisten dat de voorspellingen van een nieuwe bearmarkt overdreven waren. Het is echter van groot belang dat BTC de weerstand tussen $22.400 en $22.600 doorbreekt. Als dit niet lukt, blijft de mogelijkheid van een nieuwe correctie bestaan.

Belangrijke dag op 14 februari

Veel investeerders richten hun aandacht op de aankomende macro-economische gegevens als mogelijke bron van volatiliteit. Het meest significante evenement deze maand is de bekendmaking van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) voor januari op 14 februari.

“We staan voor een belangrijke week”, zei de Nederlandse crypto-analist Michaël van de Poppe. “Ik verwacht dat de inflatie waarschijnlijk verder zal afnemen. Gasprijzen zijn ook fors gedaald en verminderde inflatie zal leiden tot stijgende financiële markten.”

Hoewel de vooruitzichten positief lijken, moeten we afwachten of de Bitcoin koers daadwerkelijk zal stijgen deze week. Wat vrijwel zeker is, is dat de volatiliteit zal toenemen naarmate het CPI-rapport nadert.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.