Waarom 14:30 vanmiddag belangrijk is voor de richting van de Bitcoin koers

We bevinden ons momenteel in een kalme fase voorafgaand aan een mogelijke storm. De financiële markten bereiden zich voor op de publicatie van de volgende Amerikaanse inflatiecijfers die later op de dag zullen worden vrijgegeven.

Rust voor de opkomende onrust

Op dit ogenblik lijkt de waarde van BTC te stabiliseren net onder de $22.000, maar deze situatie kan snel veranderen. De cruciale Consumentenprijsindex (CPI) gegevens worden om 14:30 uur Nederlandse tijd gepubliceerd en men verwacht dat dit voor aanzienlijke volatiliteit zal zorgen.

Deelnemers aan de cryptomarkt bereiden zich dus voor op een actieve handelsdag, waarbij zowel niveaus van $19.000 als $25.000 als mogelijke doelen worden genoemd, afhankelijk van de afwijkingen tussen de werkelijke cijfers en de verwachtingen.

Een medewerker van het analytische platform CryptoQuant plaatste in een update op Twitter dat als de CPI cijfers van vanmiddag een daling in de inflatie tonen, de waarschijnlijkheid groot is dat Bitcoin zal stijgen naar waarden tussen $24.000 en $25.000. De analist ging verder met de volgende opmerking:

Omgekeerd zou een negatieve verrassing kunnen leiden tot een daling van de Bitcoin koers tot ongeveer $19.000 tot $20.000. Kortom, een dag van groot belang met te verwachten volatiliteit.

Er dreigt gevaar voor de wereld van crypto

Desalniettemin zullen de inflatiegegevens van vandaag niet de enige factor zijn die invloed zal hebben op de koersen van cryptovaluta in de komende weken.

QCP Capital, een handelsfirma, heeft in hun recentste marktupdate aangegeven dat er redenen zijn tot zorg voor crypto-investeerders vanwege een recente juridische procedure tegen de blockchain-firma Paxos, die de Binance BUSD stablecoin uitgeeft. Volgens de firma zou dit slechts het topje van de ijsberg kunnen zijn wat betreft het regelgevingsbeleid in de Verenigde Staten. Dit probleem zou volgens hen kunnen voortduren tot aan de verkiezingen in 2024.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.