Waarom Bitcoin uitwisselingsplatformen aan hun eigen blockchain bouwen

Op zeventien april heeft cryptovaluta uitwisselaar Biance een whitepaper uitgebracht waarin de werking van een nieuwe slimme contract blockchain wordt beschreven, een jaar na de eerste lancering van de blockchain Binance Chain. De nieuwe blockchain, die de Binance Smart Chain wordt genoemd, zal werken als een slimme contract laag parallel aan de bestaande keten, aldus het bedrijf.

Deze innovatieve oplossing brengt de programmeerbaarheid en interoperabiliteit van de Ethereum Virtual Machine naar de Binance Chain. Zowel Binance Smart Chain als Binance Chain maken transfers en andere communicaties mogelijk dankzij de ondersteuning van interoperabiliteit. Ondanks het feit dat de uitwisseling erop aandringt dat de BSC niet is ontworpen om te concurreren met Ethereum, dat momenteel het grootste slimste contract platform is, zou Binance’s nieuwe slimmere contact platform op bepaalde gebieden superieure prestaties moeten leveren ten opzichte van Ethereum. De nieuwste Binance whitepaper op het gebied van blockchain ontwikkeling is slechts de laatste soortgelijke aankondiging van de Bitcoin uitwisselingen.

Sinds Biance zijn eigen blockchain lanceerde vorig jaar in april, hebben drie andere toonaangevende en gecentraliseerde digitale activa’s aangekondigd dat ze ook een blockchain netwerk willen ontwikkelen. In februari kondigde OKEx aan dat zijn eigen blockchain OKChain overging op de testmodus. De in Malta gevestigde crypto uitwisseling maakte voor het eerst bekend dat ze een blockchain aan het ontwikkelen is, samen met een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) die er bovenop gebouwd is, in maart 2020.

OKChain is een commerciële openbare keten die onafhankelijk ontwikkeld is door OKEx. Jay Hao de CEO van OKEx zei dat OKEx al honderd procent een open-source is die vrij en efficiënt is en die een grenzeloze ecosysteem met toegevoegde waarde biedt voor alle ecologische partners.

De OpenDEX en cross-chain technologie stelt ons in staat om onze visie van ‘Commercial Chain Alliance’ naar voren te brengen om de substantiële ontwikkeling van de blockchain industrie te vergemakkelijken. Huobi kondigde in maart aan dat zijn blockchain de testmodus inging, bijna twee jaar sinds de in Singapore gevestigde Bitcoin uitwisseling voor het eerst plannen onthulde om een blockchain te ontwikkelen.

In Zuid-Korea gevestigde Bithumb ontwikkelt ook zijn eigen blockchain, volgens een aankondiging die in november 2019 werd gepubliceerd. Deelnemers aan de crypto-industrie zien de opkomende trends als een bedreiging voor de decentralisatie, die een linchpin functie is van de publieke blockchain netwerken.

Trachten het eigen marktaandeel te verdedigen

De uitwisselingen behoren tot de grootste winnaars van de groeiende populariteit van de crypto valuta’s. Ze spelen een belangrijke rol als toegangspoort tot de crypto wereld, en velen van hen hebben er multimiljoenen dollar businesses van gebouwd. Elders, schatte crypto nieuws website The Block, dat Binance op dertig september 2019 één miljard cumulatieve winst had bereikt. De nieuwswebsite kwam bij dat cijfer op basis van de token terugkoop structuur van het bedrijf.

Bij zijn kern, zijn de opkomende trends van uitwisselings gebouwde blockchain platforms een beweging door uitwisselingen om hun posities als de industrie leiders te consolideren en, op een of andere manier, een gracht rond hun respectieve ondernemingen te bouwen. Dat is de consensus visie van cryptovaluta en blockchain commentators. Door het ontwikkelen van een eigen blockchain kunnen crypto-uitwisselaars hun marktaandeel vergroten en efficiënter werken aldus Ken Misuma, CMO van Quras, een contract platform dat beweert dat consumenten en bedrijven de vrijheid te geven om het privacyniveau van hun transacties te bepalen.

“Digitale beurzen proberen zoveel mogelijk handelaars aan te trekken om hun gebruikersbestand te vergroten, wat een belangrijke drijfveer is voor hun winst”, aldus Misuma. Het ontwikkelen van een blockchain laat een beurs toe om meer flexibiliteit te bezitten vanuit een bruikbaarheids- en handelsperspectief zonder de noodzaak van een gecentraliseerde operator.”

Hugo Renaudin, CEO en mede-oprichter van LGO, (een institutionele crypto uitwisseling gevestigd in Europa) vertelde hoe het bezitten van een blockchain kan helpen om uitwisselingen efficiënter te kunnen maken. Operationeel gezien is het een aanzienlijke kostenbesparing, omdat veel transacties en fondsbeleggingen stortingen, opnames of afrekeningen kunnen worden geautomatiseerd door middel van slimme contracten. Omdat een uitwisselings blockchain de totale noteringskosten voor een uitgegeven crypto valuta verlaagt, zou men kunnen stellen dat het beurzen toestaat om meer en meer activa te noteren tegen lagere kosten.

Naarmate de blockchain en de cryptovaluta zich verder ontwikkelt, zullen er steeds meer digitale middelen worden uitgegeven. Het resulterende effect van meer crypto activa is dat het runnen van een beurs hogere eisen zal stellen.

Voordat uitwisselingen begonnen met het bouwen van hun eigen blockchain, gaven nieuwe projecten digitale activa uit via een publieke openbare blockchain zoals Ethereum. Deze projecten proberen dan hun respectievelijke digitale middelen of penningen op verschillende beurzen te inventariseren. Tokenhouders en handelaren hebben de flexibiliteit om deze tokens te verhandelen op verschillende beurzen waar ze genoteerd zijn.

Deze flexibiliteit betekent dat de beurzen constant een risico lopen om hun gebruikersbasis aan concurrenten te verliezen, wat kan leiden tot dalende inkomsten. Naast de concurrentie van andere gecentraliseerde beurzen is de opkomst van gedecentraliseerde handel een groeiende bedreiging.

Door de ontwikkeling van een ‘native’ blockchain, waartoe zij projecten uitnodigt om hun digitale activa uit te geven, heeft een beurs meer kans om handelsvolumes te behouden dat is een crucial bepalende factor voor hun omzet.

Toch verschillen de principes waarop crypto beurzen hun uitwisselingen bouwen en ze kunnen aangeven in welke bedrijfstakken elk van hen het meest relevant wil zijn.

Binance Blockchain is een worp naar de toekomst voor de Crypto uitwisselingsplatformen

Terwijl de ontwikkeling van een speciale slimme contract blockchain een kans biedt om te concurreren met Ethereum, is Binance gefocust op het vergroten van zijn marktaandeel in de crypto markt.

De BSC whitepaper zegt dat de DEX van het bedrijf de “primaire focus” is van zijn eigen blockchain, een indicatie dat de ontwikkeling van een slim contract platform eerder een aanvulling is op de DEX dan iets anders.

De focus op het aanbieden van een handige digitale bedrijfsmiddel en handelsplatform brengt ook beperkingen met zich mee. De meest gevraagde functie van Binance Chain is de programmeerbare uitbreidbaarheid, of gewoon de slimme contract en virtuele machine functies. Uitgevers en eigenaren van digitale activa’s worstelen om nieuwe gedecentraliseerde functies toe te voegen voor hun activa of om enige vorm van gemeenschap bestuur en activiteiten te introduceren”, aldus de BSC White paper.

Een andere indicatie dat Binance inzet op de toekomst van de beurzen is de lancering van Binance Cloud in februari een specifieke uitwisselings cloud oplossing. Hiermee biedt het bedrijf iedereen de mogelijkheid om een crypto uitwisseling te lanceren die gebruik maakt van de reeds bestaande uitwisselings infrastructuur van het bedrijf.

CEO Changpeng Zhao, in de cryptowereled bekend is als CZ, schat dat de clouddiensten over vijf jaar de inkomstenbron van het bedrijf zullen worden. Liquiditeit is een van de beloften van de cloud oplossing, een belofte die mogelijk wordt verzekerd door het voordeel van volume bewaring door het bezit van een blockchain

OKChain is een poging naar een gedecentraliseerd financieel stelsel

In de voetsporen van Binance om operaties naar het crypto vriendelijke eiland Malta te verplaatsen, heeft is OKEx schijnbaar verdubbeld naar Bianance. OKEx benadrukt echter dat zijn eigen blockchain inspanningen geen imitatie zijn. OKChain doet Binance niet na. OKChain blockchain heeft totaal andere visies en positionering dan Binance Chain en we werken eigenlijk aan andere producten.

De visie van OKChain is om de groei van gedecentraliseerde commerciële toepassingen te stimuleren, met name in de richting van financiële inclusie. Wij geloven dat gedecentraliseerde financiering de sleutel is tot financiële inclusie en financiële vrijheid voor iedereen. Daarom hebben we ernaar verlangd om de kracht van DeFi te ontketenen.

OKChain is een enorme mijlpaal voor ons zei Hao, wat betekent dat we nu in staat zijn om een open, goedkoop en autonoom ecosysteem te bieden voor iedereen om te genieten van de voordelen die blockchain en decentralisatie met zich meebrengen.

Hoe de uitwisseling van plan is om haar blockchain netwerk te gebruiken om in de DeFi-ruimte te spelen blijft onduidelijk. Voor nu zal OKEx haar uitwisselingsactiviteiten voorlopig serieus blijven nemen. Vergeleken met Binance, dat “zijn eigen blockchain bouwt en de DEX applicatie creëert, bouwen we een financiële infrastructuur en de OKEx DEX is slechts één van de applicaties op OKChain,” voegde de OKEx woordvoerder eraan toe. OKEx zegt dat de gebruikers hiermee hun eigen DEX op OKChain kunnen maken en bewerken.

Bovendien ondersteunt OKChain de inzet van slimme contracten “out of the box”, in vergelijking met Binance, dat zojuist de ontwikkeling van een afzonderlijke slimme contractchain heeft aangekondigd.

Huobi wil de traditionele financiële instituties binnen halen

Terwijl andere cryptovaluta uitwisselingen regulators vermijden, besloot Huobi een relatie op te bouwen met de Chinese overheid. Afgelopen december kondigde Huobi aan dat het zich zou aansluiten bij door de overheid geleide blockchain alliantie. De uitwisseling wil haar relaties met de toezichthouders, en vervolgens met financiële ondernemingen, verdiepen door compliance centraal te stellen in de ontwikkeling van haar native blockchain.

DeFi is een van de meest veelbelovende toepassingen van de blockchain-technologie geworden, maar voor de toekomst moeten beide partijen regulators en ondernemingen samenwerken om de normen en richtlijnen van de nieuwe gedecentraliseerde economie vast te stellen.

Met Chain willen we het gedecentraliseerde kader bieden dat de samenwerking in de hele sector vergemakkelijkt, wat cruciaal is voor de wijdverspreide invoering van DeFi. Dankzij Huobi Chain kunnen toezichthouders als validators deelnemen aan het netwerk via een regelgevende knooppuntfunctie. Dit klinkt bekend voor de volgers van blockchain gerelateerde updates in de Verenigde Staten. Vorig jaar gepubliceerde de Federal Reserve Bank of Boston een whitepaper waarin de concepten van een toezicht knooppunt voor regelgevend toezicht op de chain werden geschetst.

De Native Token Waarde

Terwijl uitwisselingen van de blockchain worden opgezet om verschillende delen van de blockchain aan te pakken, zullen ze allemaal profiteren van een verhoging van hun oorspronkelijke token waarde naarmate hun weddenschappen vruchten afwerpen.

Ten eerste, tokens, die oorspronkelijk werden gebruikt om handels- en noteringskosten te betalen, gaan nu over in munten die een hele blockchain aandrijven. Dat verruimt de bruikbaarheid, en mogelijk ook de waarde, van deze tokens. Dit kan de bedrijven achter elke blockchain-netwerk een boost geven, zegt de CEO van Skale Labs.

Waarderingsmultiple voor uitwisselingen van vergoedingen zijn aanzienlijk lager dan multiplicators op de crypto activa, die niet verwaterend zijn in vergelijking met het eigen vermogen”, zegt O’Holleran, wiens startup een schaalbaarheids oplossing voor Ethereum aan het opbouwen is. Een eenvoudig voorbeeld: als een uitwisseling honderd miljoen dollar per jaar aan vergoedingen verdient, krijgen ze mogelijk een vermenigvuldiging van vijf à zeven maal op hun waarde, wat betekent dat ze vanuit aandeel perspectief 500 à 700 miljoen dollar waard zijn. Als ze een token vrijgeven dat gebruikt wordt om kosten te betalen, kan die token meerdere miljarden waard zijn vanuit een volledig verwaterd perspectief met hetzelfde bedrag aan inkomsten.”

Een alarm voor de decentralisatie

Het is onduidelijk hoeveel macht de uitwisselingen over hun native blockchain netwerk uitoefenen en dat roept vragen op over hoe gedecentraliseerd deze netwerken zijn. “Een groot nadeel is dat de door uitwisseling gebouwde blockchains meestal niet echt gedecentraliseerd zijn, en decentralisatie is een van de meest waardevolle aspecten van de blockchain technologie.

Na een publicatie van de Binance Smart Chain whitepaper heeft Shaughnessy van Delphi Digital (een crypto activa onderzoeksbureau), zorgen geuit in een interview met de Cointelegraph. Gecentraliseerde chains missen het punt, elke keer weer. Het gaat er niet om goedkopere transacties aan te bieden, iedereen kan dit doen met behulp van Amazon Web Services, maar om een gemeenschap gedreven ethos van bouwers te bevorderen die graag samenwerken zonder een centraal afgeleid mandaat.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.