Waarom daalt vandaag de waarde van Bitcoin?

Nadat de Federal Reserve haar aankondiging deed, leek het erop dat de Bitcoin waarde een positieve beweging zou doormaken. Helaas zette de stijging niet door en is de prijs in de afgelopen uren gedaald. In dit artikel wordt onderzocht wat mogelijke oorzaken zijn voor de daling van de Bitcoin waarde vandaag.

De Amerikaanse Dollar krijgt een boost, wat niet gunstig is voor Bitcoin

Eerder deze week steeg de Bitcoin waarde voor de tweede keer in korte tijd tot boven de grens van 24 duizend dollar. Deze prijsstijging vond plaats direct na de persconferentie van de Federal Reserve. Helaas slaagden kopers er niet in om het momentum vast te houden, wat resulteerde in een daling later op de dag.

De Amerikaanse Dollar heeft opmerkelijk terrein gewonnen, waarbij de dollarindex (DXY) steeg van 100.8 punten naar 102 punten, na een dieptepunt. Hierdoor daalde de Bitcoin waarde, omdat deze omgekeerd gecorreleerd is met de dollarwaarde.

Zodra de dollarindex begint te stijgen, zullen we zien dat de cryptocurrency-waarden dalen.

Crypto handelaar ‘Crypto Tony’

CPI-rapport kan negatieve gevolgen hebben voor Bitcoin

Er is nog een reden waarom de Bitcoin waarde vandaag daalt. Sommige analisten wijzen erop dat macro-economische gegevens ook in februari prijsdruk kunnen blijven veroorzaken. Op 14 februari wordt de volgende Amerikaanse Consumer Price Index (CPI) gepubliceerd.

Een analist van QCP Capital verwacht dat de CPI-gegevens die op Valentijnsdag worden vrijgegeven mogelijk negatieve gevolgen kunnen hebben voor de Bitcoin waarde.

Vanwege een verandering in de berekeningsmethode van de CPI, suggereert QCP dat de toekomstige cijfers in 2023 hoger kunnen uitvallen dan wat de markt verwacht. Of dit nu een psychologisch effect heeft of niet, het kan een teleurstellend effect hebben op crypto-investeerders.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.