Waarom de Bitcoin koers komende week mogelijk zal stijgen

De Bitcoin prijs blijft dit weekend redelijk stabiel rond de $17.000, maar deze periode van rust zou binnenkort kunnen veranderen. Alle aandacht is gericht op de aankomende inflatiecijfers uit de Verenigde Staten die op 13 december worden onthuld.

Deze week draait alles om de maandelijkse resultaten van de Consumentenprijsindex (CPI). De verwachting is dat de CPI zal aantonen dat de Amerikaanse inflatie afneemt. Dit is goed nieuws voor risicovolle activa, waaronder de cryptomarkt. Het zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot een minder agressief beleid van de Federal Reserve.

Het is dan ook begrijpelijk dat diverse experts voorspellen dat deze cijfers komende week een aanzienlijke stijging van de koers kunnen veroorzaken.

Verschillende factoren kunnen leiden tot een aanzienlijke koersstijging.

James Choi, een macro-econoom en analist, benoemt een reeks factoren die kunnen bijdragen aan stijgende koersen van risicovolle activa.

De piek in de Amerikaanse inflatie, een verzwakte Amerikaanse dollar en de heropening van China creëren aantrekkelijke beleggingskansen.
– James Choi

Choi benadrukt dat niet alleen de daling van de inflatie in Amerika een positief signaal is voor de mondiale financiële markten. Ook de versoepelingen van Covid-maatregelen in China zijn positieve signalen, zoals de econoom aangeeft. Langzaam maar zeker lijkt de wereld economie weer onder controle te komen, waarbij investeerders vertrouwen krijgen. En juist dat is op dit moment van groot belang voor de cryptomarkt.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.