Waarom is de Bitcoin koers vandaag gedaald?

Vandaag staat de wereld van cryptocurrency opnieuw onder druk. De waarde van Bitcoin is gezakt naar 22.385 dollar, het laagste punt in vier weken. Hoewel de waarde inmiddels is hersteld naar 22.682 dollar, rijst de vraag waarom de Bitcoin waarde is gedaald. In dit artikel wordt dieper ingegaan op mogelijke redenen achter deze waardedaling.

Bitcoin kan niet aanhouden na sterke januari

Na een indrukwekkende prestatie in januari, waarin Bitcoin bijna 40% in waarde steeg sinds het begin van het jaar en beleggers hoop gaf op een nieuwe stijging, zien we vandaag een daling. Hierdoor heeft de grootste cryptocurrency ongeveer 10 miljard euro aan marktwaarde verloren. Op dit moment vertegenwoordigt Bitcoin 39,4% van de markt, terwijl Ethereum goed is voor 17,7% van het aandeel.

Redenen voor de Bitcoin koersdaling

De huidige daling in de markt volgt op rapporten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die een onderzoek instelt naar de populaire cryptocurrency-beurs Kraken wegens vermeende schendingen van effectenwetten.

Kraken heeft geen commentaar gegeven over de situatie, maar volgens een anonieme bron die bekend is met het onderzoek, bevindt het onderzoek zich in een vergevorderd stadium. De bron voorspelt dat het onderzoek op korte termijn tot een schikking zou kunnen leiden.

Bijna gelijktijdig heeft Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, op Twitter gemeld dat er geruchten zijn dat de SEC staking van crypto wil verbieden voor Amerikaanse klanten. Volgens Armstrong zou dit een ernstige vergissing zijn van de toezichthouder. Hij schreef:

“Ik hoop dat dat niet het geval is, want ik geloof dat het een vreselijke fout is als dit zou gebeuren.” – Brian Armstrong (@brian_armstrong) 8 februari 2023

Armstrong benadrukt dat staking een belangrijke innovatie is in de wereld van cryptocurrency, omdat het gebruikers direct laat deelnemen aan het draaiende houden van openbare cryptonetwerken. Hij merkt op dat staking veel voordelen biedt aan de blockchain, waaronder schaalbaarheid, verbeterde veiligheid en een verminderde CO2-uitstoot.

Op dit moment heerst er veel onzekerheid over de plannen van Amerikaanse regelgevende instanties met betrekking tot de cryptocurrency-markt. Deze onzekerheid heeft een negatieve invloed op de prijzen van cryptocurrencies.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.