Waarom stijgt vandaag de waarde van Bitcoin?

Bitcoin vertoont veerkracht. Na een daling tot $29.173 gisteren, herstelt de markt vandaag met positieve groene resultaten. Op dit moment is de prijs van Bitcoin gestegen tot boven de $30.000, met een groei van 2,8% in het afgelopen uur. Tegelijkertijd laten alternatieve munten zoals Arbitrum (ARB), Chainlink (LINK) en Avalanche (AVAX) indrukwekkende winsten zien.

Waarom stijgt de waarde van Bitcoin?

De huidige stijging van de waarde lijkt deel uit te maken van een bredere trend. Vooral op de middellange termijn suggereren macro-economische vooruitzichten dat zowel Bitcoin als de gehele cryptomarkt hun stijging zullen voortzetten.

De opleving van vandaag kan deels zijn aangewakkerd door macro-economische gegevens uit China. Zoals vanochtend aangekondigd, groeide de Chinese economie in het eerste kwartaal van 2023 met 4,5%, wat het snelste groeitempo is in een jaar tijd.

De groei overtrof de verwachtingen, doordat het einde van de “Zero COVID”-aanpak resulteerde in een aanzienlijke toename van consumentenbestedingen en industriële productie. Alle cijfers waren positief. Het bruto binnenlands product (bbp) op jaarbasis bereikte 4,5% in het eerste kwartaal van 2023, hoger dan de geschatte 4,0%.

De detailhandelsverkopen stegen naar 10,6% in maart (op jaarbasis), vergeleken met een schatting van 7,4%. Het werkloosheidspercentage kwam uit op 5,3% in vergelijking met de verwachte 5,5%.

Over het geheel genomen kwamen sterke macro-economische gegevens uit China naar voren 📢🇨🇳 Industriële productie (jaar-op-jaar) (maart) kwam uit op 3,9% versus een geschatte 4,0% 🇨🇳 Bbp (jaar-op-jaar) (Q1) kwam uit op 4,5% versus een geschatte 4,0% 🇨🇳 Detailhandelsverkopen (jaar-op-jaar) (maart) kwamen uit op 10,6% versus een geschatte 7,4% 🇨🇳 Werkloosheidspercentage kwam uit op 5,3% versus een verwachte 5,5% Est. 🇨🇳#Bbp https://t.co/4btei6LudT— BACH (@MortensenBach) 18 april 2023

De Amerikaanse dollarindex (DXY) heeft waarschijnlijk ook bijgedragen aan de prikkel. Bitcoin en de DXY vertonen een omgekeerde correlatie, wat betekent dat de cryptocurrency meestal stijgt wanneer de DXY daalt.

Een Bitcoin-prijs van $35.000 is goed mogelijk

De kracht die Bitcoin vandaag laat zien, is een positief teken, aldus twee analisten van Glassnode. Ze schreven het volgende:

We hebben $35.000 gemarkeerd als het volgende belangrijke doel, gevolgd door $47.000. Dit blijven onze verwachtingen, net zoals we aanzienlijk hogere prijzen voorzien in het latere tweede en derde kwartaal.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.