Wallet met 10.000 gestolen Bitcoin uit het Mt. Gox tijdperk komt tot leven

Een portemonnee met 10.000 Bitcoin, gestolen tijdens de Mt. Gox hack van 2014, is actief geworden. Dit vertegenwoordigt de grootste transactie sinds augustus 2017, waarbij in totaal 10.000 Bitcoin zijn overgemaakt. Deze Bitcoin hebben momenteel een waarde van ongeveer 165 miljoen dollar.

Wat is er aan de hand?

Niemand weet wie de ontvangers van deze transactie zijn. Het betreft twee ongeïdentificeerde ontvangers. Het is ook mogelijk dat het om één persoon gaat die heeft besloten de fondsen op te splitsen. In het kader van deze transactie ontving een portemonnee 3.500 Bitcoin en stuurde meteen 300 Bitcoin door.

Deze 300 Bitcoin is vervolgens opgesplitst en verdeeld over verschillende portemonnees. Dit zijn voornamelijk onbekende portemonnees. Als deze portemonnees bijvoorbeeld beursportemonnees zijn, zullen de fondsen binnenkort hoogstwaarschijnlijk bevroren worden.

Het is denkbaar dat de ‘eigenaar’ van de Bitcoin deze munten naar zijn eigen portemonnees stuurt, ze naar anderen verstuurt of ze omzet in geld via een niet-officiële tussenpersoon. De resterende 6.500 Bitcoin bevinden zich in elk geval nog op dezelfde locatie. Alleen de eerste 3.500 Bitcoin zijn op dit moment actief.

Bitcoin van Mt. Gox

Het lijkt er sterk op dat dit Bitcoin zijn van Mt. Gox, de beurs die in 2014 werd gehackt. Tijdens die hack gingen in totaal 744.408 Bitcoin verloren. Alexander Vinnik, die wordt beschuldigd van betrokkenheid bij BTC-e, ontkent dit ten stelligste. Hij werd echter in 2017 gearresteerd in de buurt van Thessaloniki, Griekenland, op verzoek van de Verenigde Staten.

Het blockchain-analysebedrijf Crystal Blockchain heeft de portemonnee die plotseling actief werd toegewezen aan BTC-e. Uiteindelijk ontdekte de Russische crypto-ondernemer Sergey Mendeleev deze transactie en publiceerde erover op zijn Telegram-kanaal. Het zal interessant zijn om te volgen wat er precies zal gebeuren met deze 10.000 Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.