Walvis ontwaakt na 9 jaar en stuurt voor $60 miljoen aan Bitcoin

Een enorme hoeveelheid Bitcoin ter waarde van meer dan $176 miljoen is na ruim negen jaar inactiviteit tot leven gekomen. Deze walvis heeft zojuist een transactie van 2.071,50 Bitcoin uitgevoerd, wat neerkomt op ongeveer $60,7 miljoen. De bestemming van deze transactie is een nieuw Bitcoin-adres dat begint met “bc1q”. Terug in december 2013 ontving deze walvis 6.071,50 Bitcoin, toen de prijs ongeveer $663 bedroeg.

De reden voor deze opmerkelijke transactie is momenteel onbekend. Het is mogelijk dat de walvis probeert te profiteren van de recente stijging van de Bitcoin-koers. Tussen eind 2022 en vandaag is de prijs ongeveer verdubbeld.

Het is denkbaar dat de walvis, als dit al zijn Bitcoin is, een deel van zijn positie verkoopt om zijn risico te spreiden. Een over-the-counter deal behoort tot de mogelijkheden. Dit soort deals worden vaak tussen grote partijen gesloten om de marktprijs niet al te veel te beïnvloeden. Op beursplatforms kan het lastig zijn om voor $60 miljoen aan Bitcoin te kopen vanwege beperkte liquiditeit en dunne orderboeken.

Ondertussen staat de Bitcoin-koers enigszins onder druk. Na een aantal dagen boven de $30.000 te hebben doorgebracht, is de prijs nu teruggezakt naar $28.858. Hiermee is ook de grens van $29.000 doorbroken. De komende dagen worden cruciaal voor de bullish trend. Blijft het momentum behouden of staat er een periode van bearish beweging voor de deur? Tot nu toe was 2023 een bullish jaar, maar in deze branche kunnen dingen snel veranderen.

Gezien het bredere macro-economische plaatje is het niet onwaarschijnlijk dat Bitcoin uitdagende tijden tegemoet gaat. Rentetarieven blijven hoog en het inflatievraagstuk is nog steeds niet opgelost. Daarom zou de rest van 2023 wel eens uitdagend kunnen zijn voor Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.