Walvissen sturen binnen 24 uur 850 miljoen dollar aan Bitcoin

Opmerkelijk grote hoeveelheden Bitcoin worden momenteel door walvissen verplaatst, terwijl de waarde van de cryptocurrency boven de 30.000 dollar blijft. Whale Alert heeft een reeks transacties gedetecteerd die samen 28.377 Bitcoin vertegenwoordigen, wat neerkomt op een totale waarde van meer dan 856 miljoen dollar.

300 miljoen dollar transactie

Een van de opvallende transacties van gisteren betrof 9.819 Bitcoin ter waarde van ongeveer 300 miljoen dollar. Deze Bitcoin werden verstuurd vanuit een onbekende wallet naar een andere onbekende wallet. Hierdoor lijkt het onwaarschijnlijk dat deze Bitcoin naar een handelsbeurs zijn gestuurd.

Het is echter mogelijk dat deze Bitcoin zijn verhandeld via een over-the-counter transactie, wat betekent dat ze buiten de beurzen om zijn verkocht in een onderhandse overeenkomst tussen rijke individuen om de marktinvloed te minimaliseren.

In ieder geval werden voor deze grote hoeveelheid Bitcoin minimale transactiekosten betaald, minder dan 8 dollar, wat de efficiëntie van deze digitale valuta benadrukt. Theoretisch gezien kunnen er voor miljarden dollars aan Bitcoin worden verplaatst met extreem lage transactiekosten.

Voornamelijk naar onbekende wallets

Het merendeel van de ruim 850 miljoen dollar aan Bitcoin is overgedragen tussen onbekende wallets. Er waren echter ook enkele transacties die Bitcoin richting handelsbeurzen stuurden, zoals Binance. In dat geval is de kans groot dat deze Bitcoin voor verkoop werden aangeboden.

Op dit moment blijft de koers van Bitcoin zijwaarts bewegen en lijkt te consolideren boven de 30.000 dollar. De vraag is nu of de marktstieren in staat zullen zijn om een nieuwe opwaartse beweging te maken en wellicht uiteindelijk een koers van 40.000 dollar te bereiken.

Voorlopig lijken de belangrijkste weerstandsniveaus te liggen tussen de 32.000 en 33.000 dollar. Veel analisten zijn van mening dat als deze niveaus worden doorbroken door de stieren, Bitcoin de potentie heeft om door te stijgen tot 40.000 dollar. Als dit lukt, zou 2023 een zeer positief jaar kunnen worden voor Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.